+ mer
ETTER VINTER KOMMER VÅR: Aston Martin har sluppet bilder av prototyputgaven av Vantage Roadster. Produksjonsutgaven vises trolig før jul. Foto: Aston Martin

Ny Aston Martin på vei

Aston Martin svarer endelig på tiltale fra Jaguar F-Type Convertible, og har sluppet de første bildene av forestående Vantage Roadster.

Produksjonsutgaven ventes lansert i løpet av de neste par månedene, men Aston Martin har nå lansert bilder av protypen. 

Aston Martin Vantage Roadster får en profil som ikke er veldig ulik coupéen, men kalesjen slutter ved toppen av bakhjulet. 

Sett fra siden er det omtrent bare luftuttaket bak forhjulene og frontlyktene som røper at dette er en Aston og ikke en Jaguar F-Type, som bilen ligner veldig på.

KJENT PROFIL: Hadde det ikke vært for luftuttaket på siden og frontlyktene, er dette nesten for F-Type å regne. Foto: Aston Martin

Trolig 510 HK

Vantage Roadster får trolig den samme 510-hestekrefters 4,0-liters twin-turbo AMG V8 som sitter i Vantage Coupé. 

Den høyst morsomme sportsbilen fikser null til hundre km/t på 3,6 sekunder og har en toppfart på 314 km/t. Hvorvidt kabrioleten blir tilgjengelig både med åttetrinns ZF automatgirkasse og manuell sekstrinnsgirkasse, gjenstår å se. 

Uansett vil Aston friste med en kabrioletutgave i hele modellspekteret, såfremt man ser bort i fra AMR Rapide.

Klar til våren

Lanseringen av nye Vantage Roadster vil finne sted på vårparten i 2020. Selv om profilen er ganske så lik F-Type, er det nok bakhjulsdrevne 911 Carrera S Cabriolet med sekssylindret boksermotor og 450 HK som er i kikkerten. Carrera S Cabriolet starter på 1.795.900 kroner.

Insignia som er autorisert forhandler av Aston Martin her til lands, sier at prisen ikke er klar. Men Vantage Coupé koster fra 2.068.400 kroner. Ifølge britiske Autocar ligger kabrioleten an til å bli åtte prosent dyrere i hjemlandet enn coupé-utgaven.

ANDESTJERT INTAKT: Kabrioleten beholder andestjert-hekken vi kjenner fra Vantage. Foto: Aston Martin

Jaguar F-Type fås i flere varianter. Som kabriolet er V8-utgaven med firehjulstrekk, 550 HK og automatgir den nærmeste rivalen hos importøren, priset som den er fra 1.904.900 kroner.

Eksklusiv klubb

Hittil i år har importøren solgt syv nye biler; 1 Vanquish, 3 stk. DB11, 2 stk. nye Vantage Coupé og 1 DBS Superleggera. Insignia har solgt ytterligere 10 brukte Aston-modeller i år.

Motor
Nyheter