+ mer
Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver Foto: Volvo

Dette er alt du må vite om Volvos første elbil

Tilhengerfeste, rekkevidde, flere hundre hestekrefter og høy sikkerhet. Volvos nye elbil er her, og den vil mange nordmenn sette på ønskelisten.

Porsche har sluppet nyheten om sin rimeligste elbil, men om du heller vil bruke halvparten så mye penger, og likevel få en solid rekkevidde, er Volvos nye elbil noe å vurdere.

Rask

Den elektriske SUV-en fra Volvo heter XC40 Recharge, og skal bykse til 100 kilometer i timen på 4,9 sekunder. For mange er det minst like viktig at batteriet er kraftig, med en kapasitet på hele 78 kWh. 

KJENT FORM: Volvo XC40 Recharge P8 AWD, her i faregen Glacier Silver, er en velkjent fasong. Elbilen er svært lik sin konvensjonelle fetter. Foto: Volvo

Det betyr at rekkevidden havner på over 400 kilometer, som mange vil verdsette.

At den koster fra 490.000 kroner vil også en del nordmenn sette pris på. Det gjør elbilen mer kostbar enn den rimeligste Tesla-modellen, men Volvo XC40 Recharge får firehjulsdrift som standardutstyr. 

Slik sett er det mer nærliggende å sammenligne med mer kostbare Tesla Model 3-modeller, og da kan prisen på Volvos nye elbil virke ganske forlokkende på elbilsultne nordmenn.

Hurtiglading

Volvo XC40 Recharge kommer med AC-lading på 11kW og DC-lading opp mot 150kW som standard. 

MER DIGITAL: Helt nye Volvo XC40 Recharge P8 AWD introduseres med et nytt infotainmentsystem. Foto: Volvo

Med en hurtiglader kan batteriet ifølge Volvo lades til 80 prosent kapasitet på 40 minutter. Bilen leveres med Type 2-ladekabler og Volvo vil tilby en fastmontert vegglader som ekstrautstyr.

De to elmotorene gir en samlet motoreffekt på 408 hestekrefter og et dreiemoment på solide 660 Nm. 

Tilhengervekten er satt til 1.500 kilo, noe som er langt mer enn konkurrenten Jaguar I-Pace. Den britiske bilen har en maksimal tilhengerkapasitet på 750 kilo.

«Interessen for XC40 Recharge har vært enorm. Vi har passert 7.500 på interesselisten og forventer økt interesse nå som flere detaljer om bilen slippes», skriver Volvo i en pressemelding.

Volvo XC40 Recharge-bilene som skal leveres til Norge, vil bli produsert i Volvo Cars’ fabrikk i Ghent i Belgia.

Ifølge Volvo vil norske forhandlere få god tilgang til biler. De første elbilene kommer til Norge i fjerde kvartal 2020 og levering fortsetter utover i 2021.

KVIKK: 0 til 100 i nye Volvo XC40 Recharge P8 AWD skal gå unna på under fem sekunder. Foto: Volvo
Motor
Nyheter