STOR OG STERK: Nye Rolls-Royce Cullinan Black Badge er for yngre luksusbilkjøpere, ifølge selskapet. Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Cullinan Black Badge er her

Rolls-Royce' merke for yngre kunder kommer i ny versjon. Den heter Cullinan Black Badge og er for dem med sans for det mørke og mystiske.

Black Badge-familien defineres av smaksmønstrene til en ny generasjon superluksuskunder, mener Rolls-Royce.

Deres enorme SUV, Cullinan, lanseres nå med mørke toner, og skal ifølge bilprodusenten være den mest urbane bilen de har laget så langt. Det låter kanskje litt pussig, siden Rolls-Royce Cullinan er bilmerkets eneste med firehjulsdrift, noe vi testet offroad i USA.

Mer kraft

Det er kanskje semantikk, og langt viktigere er det at Cullinan nå får solide 600 hestekrefter og 900 Nm. Det er en økning på henholdsvis 29 hestrekrefter og 50 Nm.

MØRKT OG HEFTIG: Rolls-Royce Black Badge-serien av biler handler om det moderne, urbane og spennende, ifølge bilprodusenten. Farger og utstyr kan du velge selv, men det mørke går igjen som et tema, sammen med fargen «Forge Yellow», som er helt ny. Foto: Rolls-Royce

Motoren er den samme tolsvsylindrede bensinslukeren som før, på romslige 6,75 liter. Blant annet lover britene et nydesignet eksosanlegg – og det de beskriver som en autoritær lyd. «Basso profundo» skriver Rolls-Royce i pressemeldingen, og det lover unektelig bra for en slik SUV med en V12-er under panseret.

Skarpet opp

Men det er ikke bare motoren som er spritet opp når Cullinan får Black Badge-behandlingen. Understellet skal være strammere, og det pekes på at bilen vil oppleves som mer sportslig.

SPENSTIG: Motoreffekten er økt til solide 600 hestekrefter og 900 Nm. Foto: Rolls-Royce

Det fristes ikke med noen Sport-knapp, slik du er vant med hos Porsche, Bentley og BMW, men i nye Cullinan Black Badge kan du aktivere de mer sportslige kjøreegenskapene ved å trykke på knappen Low. Det er herlig konservativt.

MER MORO: Du får ingen Sports-knapp, slik en Bentley Bentayga gir deg, men denne konservative Low-knappen aktiverer det mer sportslige kjøreoppsettet i nye Rolls-Royce Cullinan Black Badge. Foto: Rolls-Royce

Uendelig

Du kan velge mellom et nærmest uendelig spekter av interiørkombinasjoner, skulle du falle for en hvilken som helst Rolls-Royce. Men Cullinan Black Badge er inspirert av det mørke og mystiske, med urban arkitektur og stramt design som forbilde.

Blant annet fås bilen med en spesiell karbonfiberfinish innvendig, hvor hvert panel får seks lag med lakk før det skal herde i 72 timer. Etterpå håndpoleres hvert stykk til høyglans, og totalt tar arbeidet med disse interiørdelene 21 dager.

KARBON: Interiøret har mye karbon i seg, og disse panelene tar over 21 dager å produsere. Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce avslører at deres Black Badge-kunder gjerne bruker utgangspunktet til å lage voldsomme fargekombinasjoner, og i den forbindelse har britene lansert den nye lærfargen «Forge Yellow», som er mildt sagt iøynefallende.

NY: Rolls-Royce Cullinan ble introdusert i mars 2016 på bilmessen i Genève Foto: Rolls-Royce

Selvfølgelig fås bilen med 22-tommers spesialdesignede felger som kun leveres til Black Badge-bilene. Slik sett kan du heve deg over vanlige Cullinan-eiere, for det er liten tvil om at prisen blir høy.

En vanlig Cullinan koster om lag 5,5 millioner kroner, mens en Black Badge-utgave nok blir vesentlig dyrere.

Rolls-Royce introduserte Black Badge med modellene Wraith og Ghost i 2016. Året etter kom Rolls-Royce Dawn.

VELG SELV: Du kan velge mellom 44.000 forskjellige umiddelbart klare lakkfarger til en Rolls-Royce. Om ingen av disse skulle falle i smak kan du få blandet en helt egen farge eller enkelt og greit går for Black Badges signaturfarge, som ikke overraskende er sort. Uansett lakkeres og poleres bilen 10 ganger, slik at lakken etter sigende skal være feilfri. Foto: Rolls-Royce