+ mer
BLIR LYDLØS: Mercedes-Benz bekrefter nå at ikoniske Geländewagen kommer i en elektrisk utgave. Her en G 500 med V8 bensinmotor. Foto: Håkon Sæbø

Nå blir denne elektrisk

Mercedes bekrefter at de skal bygge en elektrisk versjon av den heftige offroadbilen G-klasse.

Det kommer en elektrisk utgave av den store, brede og kraftige SUV-en Mercedes-Benz Geländewagen, skriver nettstedet Autoexpress.co.uk.

Mercedes har allerede en elektrisk SUV på markedet, EQC, som vi nylig testet mot konkurrentene.

Men EQC blir nærmest som en puslete småbil å regne, sammenlignet med den store G-klassen. 

Det er Mercedes' sjef for digital endring, Sascha Pallenberg, som kommer med nyheten via Twitter. Pallenberg siterer Damiler-toppsjef Ola Källenius, som uttaler at det skal komme en nullutslippsversjon av G-klassen.


«Tidligere har det vært diskusjoner om vi skal kutte ut G-klassen i sin helhet, men slik jeg ser det nå er den siste Mercedesen som blir bygd en G-klasse», uttaler Källenius, ifølge nettstedet.

Med dette mener han at G-klassen har en etablert posisjon i Mercedes-Benz' portefølge av biler, også for fremtiden.

Navnerykter

Hvilket navn den nye, elektriske bilen skal få er ikke offentliggjort, men ifølge Autoexpress har Mercedes-Benz fått kopibeskyttelse på navnet EQG. Det er derfor nærliggende å anta at den helelektriske G-klassen får dette navnet, men det er ikke sikkert.

Populær med bensinmotor

Den eksisterende modellen G-klasse fås med et lite utvalg bensinmotorer og én dieselmotor. Mest populære så langt er de åttesylindrede bensinmotorene som enten yter 421 hestekrefter,  571 eller 585 hestekrefter.

MYE MOTOR: Mercedes-AMG G 63 fås enten med 571 hestekrefter eller 585 hestekrefter. Foto: Håkon Sæbø

Så langt i år er det registrert hele 61 Geländewagen, hvor 19 av dem er med bensinmotor og fem seter. Da er startprisen på voldsomme 1.910.000 kroner. Startprisen på utgaven med 585 hestekrefter er på 2.520.000 kroner, og det er før ekstrautstyret lastes på. 

Finansavisen har tidligere omtalt denne bilens popularitet i Norge.

– Salget er gått over all forventning og derfor er det litt leveringstid på G-klasse nå, uttalte Audun Hermansen, PR- og informasjonssjef hos Mercedes-Benz Norge til Finansavisen tidligere i år.

Motor
Nyheter