<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
JAKTEN PÅ TYNGDEKRAFTEN: Det kan se ut som noen har stjålet tyngdekraften i den nye James Bond filmen, men det er bare budsjettene for bil-stunt som har økt. Foto: Land Rover

James Bond-stunt: Hopper med Defender

I 1983 dukket en Range Rover opp i James Bond filmen «Octopussy». Nå får nye Land Rover Defender 110 prøve seg i «No time to die».

Publisert 19. feb. 2020 kl. 10.30
Oppdatert 19. feb. 2020 klokken 12.08
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 469 ord

I filmen fra 1983 redder helten seg fra skurkene, ved å hoppe over i en Range Rover kabriolet. Etter litt skuddveksling og fallskjermer på bakkenivå, åpner han tilhengeren, som viser seg å inneholde et sammenleggbart jetfly. Massive eksplosjoner og knusktørre festligheter følger deretter i kjent stil. James Bond har på mange måter aldri blitt gammel, bare mer og mer klassisk. Men det er nye tider, og dagens versjon er mer seriøs, med betydelig større budsjetter.

Hilseplikt

Sånn sett passer det fint å introdusere nye Land Rover Defender 110, i den 25. filmen om en britisk statsansatt med verdensrekord i reiseregninger. Land Rover Defender er en av de få bilene der eierne løfter på neven og hilser, når de passerer andre likesinnede på veien. En bekjent pleier å si at det er vanskelig å hoppe etter Ruccola, og akkurat som gamle ordtak er legender i bilverdenen vanskelig å fornye. Det bor så mange følelser, og så mye historikk, i de firkantede skjermene og den flate frontruten.

DRAR PÅ HJULET: Både motorsykler og biler drar på bakhjulet i filmen «No time to die», som har premiere 2. april 2020. Foto: Land Rover

Svever i luften

Derfor kan det være et smart trekk å knytte den nye modellen opp mot en legende i filmverdenen. Land Rover har sendt ut en pressemelding med noen bilder fra opptakene av «No time to die». På ett av bildene kan det se ut som Q-avdelingen hos MI6 har fått Defender-en til å sveve i luften, hvis det da ikke er skurkene som har stjålet tyngdekraften. Men ifølge Land Rover er det stuntkoordinator Lee Morrison som har gitt Defender tre meters bakkeklaring.

PÅ SKRÅPLANET: Det er som vanlig ganske bratt i felt for James Bond, og lett å havne på skråplanet. Foto: Land Rover

«Vi presset Defender lenger enn vi trodde ville være mulig for å generere maksimal spenning. Det hele var ikke annet enn en kompromissløs utfordring, og blir en av de tøffeste scenene i No Time To Die», skriver Lee Morrison i pressmeldingen.

Premiere

De sier videre at bilen på bildene er helt original, med unntak av et installert veltebur. Det skal visstnok også bli mulig å få øye på Range Rover Sport SVR, Serie 4 Land Rover og Range Rover Classic i den nye James Bond filmen. Helten som for tiden spilles av Daniel Craig, ender som regel opp med å være siste forsvarslinje mot all verdens infame rabagaster. Filmen har verdenspremiere den 2. april 2020, og det blir spennende å se om verdens minst hemmelige agent klarer å ratte Defender-en til seier. Finansavisen Motor reiser til Birmingham i april, for å prøve redskapen i terrenget.

TANDEMHOPP: Det krever nok en del øvelse å få bilene til å hoppe i takt under innspillingen. Foto: Land Rover