GIGANTISK ARRANGEMENT: Geneva International Motor Show samler årlig de største bilmerkene i Sveits, og tiltrekker seg hundretusenvis av besøkende. Fredag morgen forbyr Sveitsike myndigheter større arrangementer i kjølvannet av coronaviruset.  Foto: Ivar Engerud

Sveits forbyr større arrangementer - bilmessen i Geneve avlyst

Som følge av coronaviruset forbyr Sveits større arrangementer. Det er dårlig nytt for Europas viktigste bilmesse. 

Sveitsiske myndigheter melder fredag morgen at de vil forby arrangementer hvor det samles mer enn 1.000 personer. Dette som et preventivt tiltak i kjølvannet av flere smittetilfeller av coronavirus i Europa.  Forbudet vil gjelde frem til 15. mars. Det melder den sveitsiske avisen Le Temps.

Dårlig nytt for bilindustrien

Ovennevnte betyr at den store internasjonale motormessen i Geneve, Geneva International Motor Show, som offisielt er satt til å starte 5. mars, faller innenfor dette forbudet. Der samles store deler av industrien årlig for å vise sine nyeste kreasjoner, og er svært viktig for mange bilmerker. I fjor hadde messen 600.000 besøkende. 

Arrangørene opplyser fredag ettermiddag at bilmessen nå er avlyst.

Bilmerker hadde allerede redusert sitt nærvær

Noen bilprodusenter, inkluder japanske Toyota, har allerede tidligere denne uken meldt at de ville sende færre ansatte til messen. Ifølge en uttalelse ville kun «kritisk personell» delta. Ferrari meddelte også torsdag at deres ledelse heller ikke ville delta grunnet situasjonen i Italia.