+ mer
BMWs FREMTID: Tyskerne viste frem deres nyeste elektriske konsept, i4, tirsdag morgen. Her er bilen sammen med styreformann Oliver Zipse. Foto: BMW

BMW viser frem i4 til tross for corona-avlyst bilmesse

BMW Concept i4 er lansert, og viser tall som virkelig kan utfordre Tesla. 

Bilmessen i Geneve ble avlyst grunnet coronaviruset, men produsentenes nyheter strømmer likevel til denne uken. 

Først ut var BMW med deres nyeste og etterlengtede konsept: i4 i en Gran Coupe-utgave. Dette vil nok være en stor utfordrer til Tesla. De store tallene er klare, og tyskerne lover at den elektriske vognen skal ha 600 kilometer i rekkevidde (WLTP), 530 hestekrefter og en akselerasjon tilsvarende 0-100 km/t på kun fire sekunder. Toppfarten skal være 200 km/t i «tilnærmet stillhet». 

Konsept

Bilen BMW nå viser er et konsept, med designelementer som vil materialisere seg i både nye i4 og flere andre elektriske produksjonsbiler. Den vil dele samme konstruksjon som både 3- og 4-seriens neste generasjon. 

Fokuset i designet ligger på aerodynamikk og merkets gjenkjennelige elementer, med den store todelte grillen, samt både aggressive og elegante linjer. Interiøret som konseptbilen viser er også preget av hypermoderne utforming, med miljøvennlige materialer og mye glass. Tiden vil vise hvor mye av dette vi faktisk får se i modellene som faktisk blir serieprodusert. 

FUTURISTISK: Konseptbilens interiør satser på en gigantisk skjerm og lyse farger. Girspaken er byttet ut med en mindre bryter. Foto: BMW

Uansett er konseptbilen svært lekker og futuristisk på innsiden, men lyse farger, myke materialer og en stor skjerm som dominerer dashbordet. 

Konseptet skal ikke bare by på total stillhet. Den velkjente komponisten Hans Zimmer har blitt hyret inn av BMW for å designe el-bilens lyder og akustikk. 

Kommer i 2021

i4s batteri skal ha en kapasitet på 80 kWh, og konstruksjonen er angivelig både tynnere og lettere enn tidligere. 

Serieproduksjonen er satt til å starte i 2020, ved merkets fabrikk i München. 

BAKENDEN: BMW lover at en rekke av designelementene fra konseptbilen skal beholdes når i4 er klar for serieproduksjon. Foto: BMW

Motor
Nyheter