TRUCK YEAH! USA er bilens land og Amcar i Norge har en spesiell betydning for mange. Men organisasjonen Amcar, med 45.000 medlemmer over mange lokallag og klubber, er ikke bare for dem som liker amerikanske biler. Foto: getty

Ny podcastepisode: Til kamp for bilen

Med 45.000 norske bilentusiaster i ryggen, kjemper Hilberg Ove Johansen og Amcar for dine rettigheter som bilist. Nå er han gjest i Mil etter mil – en podcat om bil.

SAMLER BILKREFTER: Hilberg Ove Johansen er daglig leder i AMCAR. Han er mildt sagt glad i bil, men ikke bare amerikanske biler. Foto: Håkon Sæbø

Finansavisen-podcasten Mil etter mil – en podcast om bil handler om bilglede og entusiasme. Det er derfor ingen tilfeldighet hvem som gjester Finansavisens studio denne gangen.

Bruduljer

For litt siden ble kjent at 4. juli-feiringen i Frognerparken ble bestemt gjennomført uten innslag av amerikanske veteranbiler. Da ble det bråk. 

Mange entusiaster ble sinte og skuffet, og det kom kjapt megling på plass med bilorganisasjonen Amcar i spissen. Og vips var veteranbilene viet plass under den tradisjonsrike feiringen av den amerikanske uavhengighetsdagen. 

Dette er bare en av mange ting som Amcar og daglig leder Hilberg Ove Johansen kjemper for. Få er så dedikert til bilentusiasten som ham, og uavhengig av om du liker Ford, Fiat eller Ferrari, jobber Amcar for at du skal kunne bruke bilen din også i fremtiden. Vi tok derfor en prat med mannen som leder organisasjonen som må kunne kalles bilens beste venn i Norge.

Du kan høre podcasten her, eller på Spotify eller iTunes