Foto: Skjermbilde: Youtube

Youtube-kanaler for bilfolk

Selv om du sitter stuck inne, er det masse moro bilstoff å nerde med. Her er noen youtube-kanaler å holde humøret oppe med.

Hoovies Garage

Tyler Hover er en tidligere bruktbilselger, fastfood-sjappe-mellomleder og bilskribent som etterhvert har skapt seg et lite imperium av mer og mindre verdifulle biler.

Kanalen er underholdende og oppfyller en del av ideene av hvordan det er å leve med for eks den billigste AMG-en du finner på nettet, den billigste 911-en og andre snurrige ideer. Etterhvert som visningene på Youtube har økt, har også budsjettet for biler økt, og det som en gang var kjent som en hooptie-fleet, er blitt en flåte med stadig mer eksotiske biler. Likevel, minst en av bilene har brent og Hoover taper plenty med penger på investeringene sine. Foreløpig favorittepisode er antagelig hans kjøp av en Lexus-badget Toyota Camry for 200 dollar.

Tavarish

Energisk fyr som ble kjent for noen relativt oppsiktsvekkende Lamborghini-reparasjoner, før hele Youtube var full av litt nerdete bro`s med USAs billigste lamborghini.

Spennende kanal om du liker å se folk skru.

Petrolicious

Antagelig blant de første som satset på videoformidlet bilglede. De første videoene deres av bilentusiaster og bilene deres var smykker. Etterhvert har kvaliteten variert noe, alt avhengig av hvem som produserer. Foreløpig favoritt er likevel en relativt snurrig britisk forretningsmann og hans gule Range Rover Classic.

Car Throttle

Antagelig det nærmeste du kommer Top Gear, om budsjettet var lavt. Tre briter, med Alex Kersten i front, gjør en haug med relativt rare kjøp. Ofte har de utfordringer om å finne for eks en sportsbil for max 500 pund. I det merkelige britiske bilmarkedet lar det seg ofte gjøre, De har også gjort en rekke ombygginger, blant annet forsøker de i en serie å få en standard BMW 320D til å gå fortere på bane enn en BMW M3.

Vinwiki

Til tider pompøst og selvforherligende på en erkeamerikansk måte, men dette er en kanal som har oppstått som følge av en app. VinWiki er en app som lar deg legge inn underselsnummeret på bilen din (vin-nummer) og dermed skape et samfunn av biler med tilhørende informasjon. Har du kjøpt en bil og gjort ombygginger, dyre reparasjoner eller vært i kolisjoner legges det inn i appen, slik at andre eiere eller kjøpere i fremtiden har god informasjon om bilen.

På bakgrunn av dette har de startet en videokanal hvor bilentusiaster sitter i en garasje og deler sine beste historier. Ofte er det frontmann Ed Bolian med dyprøstete historier om å selge Lamborghinier i Atlanta.

Favoritten er likevel Rob “Rabbit” Pitts, og hans til tider spinnville historier. Tips er å sjekke ut hans fortellinger om hvordan han opptrådde veldig brutkbilselgeraktig på Ebay, i netthandelsens unge dager.

Doug Demuro

Bilbransjens verst kledde biljournalist, men likevel en av de mer interessante. Doug DeMuro er lang og liker stygge cargoshorts, har en relativt nasal stemme og en snodig energi, men det har ikke stoppet mannen fra å få 3,4 millioner følgere på Youtube. Ofte lange og tidvis ganske detaljerte gjennomganger av alt fra nye superbiler, til gamle hverdagsbiler.

Harry`s Garage

Kjent som the granddag of YouTube, Harry Metcalfe er for de fleste kjent som en legende i biljournalistikken. Han er egentlig bonde, og har en diger gård i England. Herfra startet han for drøye 20 år siden EVO Magazine, et av bilbransjens mest legendarisk bilblader, og finansiert med et rammelån på gårdens nye silo.

Harry har eid og eier en rekke snodige biler, fra gamle Land Rovere, via Lamborghini Countach til nye og spektakulære Jaguarer. Lager gode, svært britiske videoer om egen bilsamling og andre biler (nye og gamle) han finner interessant.

Anbefaler episodene hvor han kjøper en Rolls Royce usett på ebay og kjører den til nordkapp på vinteren.

Har du noen bilkanaler du mener vi bør dele. Gå inn på Finansavisen Motors facebook-side og del dine beste tips.

Sjekk også ut Finansavisens podcast om bil, Mil etter Mil - en podcast om bil.