STOPP: En av deleprodusentene som stanser produksjonen, er italienske Brembo. Selskapet produserer bremser til bilindustrien. Her en Audi RS 6 Avant. Foto: Håkon Sæbø

Bosch, Brembo og Continental stanser produksjonen

Virusutbruddet stanser ikke bare bilproduksjonen. Nå stopper flere av de store deleleverandørene opp i Europa. 

Flere europeiske bildelprodusenter stanser nå produksjonen, melder Automotive News. De store bilprodusentene varsler stengning av fabrikker og betydelig lavere aktivitet, noe som går ut over virksomhetene tett knyttet til bilindustrien. Blant produsentene som stanser produksjonen er Bosch, som har hovedkvarter i Stuttgart i Tyskland. Selskapets fabrikker i Frankrike, Spania og Italia stenges ned midlertidig.

Det samme gjelder Continental, som sammen med Bosch er en av de to største deleprodusentene i Europa. Continental har hovedkvarter i Hannover i Tyskland og melder om produksjonsstans ved deres fabrikker, uten å opplyse i detalj om omfanget. 

Også den velrenommert, italienske bremseprodusenten Brembo, som blant annet har levert til Porsche i en årrekke, lukker dørene nå. 
Finansavisen har tidligere omtalt at den italienske superbilprodusenten Lamborghini også stanser bilproduksjonen midlertidig.