BLIR IKKE ERSTATTET: Ford Focus RS med 350 hestekrefter og firehjulsdrift blir den siste av sitt slag fra Ford. Foto: Håkon Sæbø

Ford Focus RS er død

Råtassen Ford Focus RS med 350 hestekrefter blir ikke erstattet. Det betyr at Fords RS-merke forsvinner i sin helhet.

Høyere skatter på CO2-utslipp i Europa og kostbar utvikling skal være årsaken til at Ford nå dropper en av sine aller råeste biler noen sinne. Ford Focus RS i sin utgåtte form hadde 350 hestekrefter og firehjulstrekk. Blant annet TopGear.com omtalte ryktene om at en ny Focus RS var på vei, muligens med opp mot 400 hestekrefter. Nå bekrefter Ford at dette ikke er tilfellet. Focus RS tas ut av modellprogrammet, noe som betyr at selve RS-navnet forsvinner inn i evigheten. 

Få produserte

Ifølge Ford blir det solgt for få Focus RS-biler til at de kan forsvare utviklingskostnadene som ville gått med til å lage en helt ny bil. Den utgåtte Focus RS hadde ingen form for elektrifisert drivlinje, noe det er grunn til å tro at en eventuell ny bil måtte hatt. Dette på grunn av de stadig strengere kravene til utslipp i Europa, der Focus RS hadde sitt hovedmarked. 

Sportslig: Siden Ford kutter modellen, blir dette siste utgave av Ford Focus RS (1 / 4)

Mens RS-merket forsvinner, vil entusiastenes ST-modeller bestå. Her kan kundene velge mellom den lille bilen Ford Fiesta ST med 200 hestekrefter og Focus ST med 280 hestekrefter. Også Ford Mustang holdes i produksjon med motorer fra 270 hestekrefter helt opp til  modellen Bullitt, med 5,0-liters V8 og 460 hestekrefter.

Les også