Audi med voldsomt prisbyks

Elbilen Audi e-tron er Norges mest solgte bil. Nå skrur importøren opp prisen, og det er ingen liten økning det er snakk om.

ØKER I PRIS: Norgesfavoritten Audi e-tron Foto: Håkon Sæbø
Nyheter

«Det stemmer at vi onsdag varslet om at prisene på alle Audi-modeller får en økning på mellom 8 og 12 prosent. Bakgrunnen for det er den betydelige svekkelsen den norske kronen har hatt mot euro». 

Det uttaler Harald A Møller-direktør Ulf Tore Hekneby til bransjenettstedet Bilnytt.no. Det var disse som hadde saken først. 

Det er så langt i år solgt hele 4.198 Audi e-tron-biler i Norge, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken. Det betyr at over 93 prosent av de totale Audi-registreringene i Norge er e-tron-modeller. Totalt er det registrert 4.510 Audi-er i Norge så langt i år – en økning på 191,7 prosent sammenlignet med samme tid i fjor. 

Oppfordrer til å handle lagerbil

Et notat fra Albjerk Bil, en Audi-forhandler i Drammen som bransjenettstedet Bilnytt.no refererer til, fremkommer det at kundene lokkes med besparelser på flere titalls tusen kroner om de er raske med å kjøpe bil som allerede er på lager. «Prisen på Audi e-tron er nå estimert til å øke betraktelig», skrives det.

Startprisen på Audis populære elektriske bil er om lag en halv million kroner. Med et prispåslag på 8 prosent betyr det en økning på 40.000 kroner. Den mest kostbare modellen, Audi e-tron 55 Sportback S line med 408 hestekrefter og rekkevidde på 415 kilometer, koster fra 714.000 kroner. En prisøkning på 12 prosent betyr at denne bilen starter på nær 800.000 kroner. 

Det har ikke lykkes Finansavisen å få en kommentar fra Ulf Tore Hekneby

Motor
Nyheter