Krise for bilutleier: Dumper sportsbiler

Bruktbilprisene er i fritt fall i USA og bilutleiefirmaene sliter. Ett av dem selger unna unike sportsbiler.

SELGER UNNA: Bilutleieselskapet Hertz selger eksotiske biler. Foto: Skjermbilde fra Autotrader
Nyheter

Bruktbilprisene i USA falt 34,4 prosent i april, ifølge nettstedet Detroit Free Press. Prispresset kommer etter coronakrisen, som ikke bare rammer amerikansk bruktbilsalg, men også bilutleieselskapene. 

Et av selskapene som sliter, er Hertz. Ifølge en pressemelding har Hertz i USA har fått frist til 22. mai med å utarbeide og legge frem en plan for å rekonstruere virksomheten. Muligheten for konkurs er høyst reell.  Ifølge Trygve Simonsen, som er Hertz Norges administrerende direktør,  blir ikke driften i Norge direkte berørt av den svært alvorlige situasjonen i USA. Dette fordi selskapet er  basert på franchisedrift.

Dumper sportsbiler

En frykt om Hertz går over ende, er det enorme antallet biler som da havner på bruktmarkedet nærmest umiddelbart. Bare i USA hefter selskapet for nær 570.000 biler, ifølge bilnettstedet Jalopnik. 

Nå selger Hertz' agenter unna en hel del sportsbiler av typen Corvette Z06, og ifølge nettstedet er det 2019-modeller det er snakk om. Chevrolet Corvette Z06 har 650 hestekrefter fra en kompressorladet V8-motor, og en toppfart på nærmere 300 kilometer i timen. 

KRAFTIGE BILER: Corvette Z06 har hele 650 hestekrefter. Nå selges de for under 60.000 dollar i USA. Foto: Autotrader

På den amerikanske bilannonsesiden Autotrader ligger det over 20 slike spesialmodeller til salgs, og de fleste er kjørt mellom 20.000 og 40.000 kilometer. Flere av bilene koster under 60.000 dollar, som tilsvarer 600.000 kroner med dagens kurs. 

Nybilprisen på en Chevrolet Corvette med utstyret Hertz' biler har, skal ligge på 95.000 dollar, men samtlige biler bestilt av Hertz, som nå er for salg, har automatgirkasse. 

hertz
chevrolet
corvette
Motor
Nyheter