<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fords elbil utsettes til neste år

Den svært etterlengtede elbilen fra Ford er forsinket. Nå skyves leveransen over til neste år og tusenvis av nordmenn må smøre seg med tålmodighet.

    Publisert 26. mai 2020 kl. 12.38
    Oppdatert 26. mai 2020 klokken 15.39
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 339 ord
    KOMMER I 2021: Fords nye elbil, Mustang Mach-E, skulle kommet i år, men leveringen er nå utsatt til begynnelsen av 2021 på grunn av corona-krisen. Her fra lanseringen av bilen i Oslo i fjor. Foto: Nicolai Giil

    Ford Mustang Mach-e skulle dukket opp i år, men på grunn av corona-krisen dyttes nå leveringen av Fords nye elbil til begynnelsen av 2021. Ifølge bransjenettstedet Bilnytt.no, som først hadde saken om forsinkelsen, står over 4.000 nordmenn på venteliste. For å stå på listen  må man betale et depositum på 5.000 kroner.

    Fords informasjonsdirektør, Anne Sønsteby, bekrefter de dårlige nyhetene om den kommende elbilen.

    – Dessverre medfører covid-19 avbruddet ved våre fabrikker noe forsinkelser for de første leveringene av Mustang Mach-E. Vi har nå begynt å bringe driften trygt tilbake til normalt, og forventer å starte leveransene i Norge i begynnelsen av 2021, sier hun til Finansavisen. 

    Men dette gjelder først de som har forhåndsreservert og betalt depositum. Bilnytt.no skriver at amerikanskje kunder uansett kommer foran i køen når leveringen først er i gang.

    Til nordmenn som kunne tenkt seg en ny, elektrisk Ford, på tross av de uheldige forsinkelsene som nå inntreffer, er det mindre informasjon å hente. 

    – Om man ikke har reservert en Ford Mustang Mach-E, men ønsker å gjøre det nå, når kan man da få bilen?

    – Vi starter leveransen i begynnelsen av 2021, og vi har betydelig produksjonsvolum for levering i Norge tidlig 2021, sier Sønsteby.

    Prisøkning

    Fords nye elbil koster ifølge bilprodusentens hjemmeside fra 422.000 kroner. Med på kjøpet får man 450 kilometers rekkevidde, lover Ford. Ønsker elbilsultne nordmenn den amerikanske bilen med firehjulsdrift, er prisen enn så lenge 492.000 kroner – da med litt lavere elektrisk rekkevidde. 

    På grunn av den svake kronekursen har imidlertid flere norske bilimportører sett seg nødt til å øke prisene på nye biler. BMW justerte opp prisene med 5 prosent i april og Audi øker prisene med mellom 8 og 12 prosent.

    Om prisen på Mustang Mach-e kommer til å ligge fast på nivået flere tusen nordmenn er forespeilet, er slett ikke sikkert. Men Fords informasjonsdirektør ønsker ikke å si noen ting om prisen på den forsinkede elbilen.

    – Du kan ikke svare på noe rundt en eventuell prisøkning? 

    – Nei, vi avventer endelige priser til vi ser hvordan kronekursen utvikler seg, sier Sønsteby.