Ideell Jaguar for allergikere

Jaguar I-Pace kommer i ny versjon i år, og den skal kunne blåse kabinen helt fri for partikler før du setter deg inn.

LIKE FIN: Designet har holdt seg godt, og den nye modellen fronter ikke de helt store endringene utseendemessig. Foto: Jaguar Land Rover
Nyheter

Om du kikker på bildene og lurer på hvor den nye bilen er blitt av, så er du ikke alene om det. Designerne syntes tydeligvis at en runde med malerkost og meisel fikk holde i denne omgangen. Designet holder seg godt, og 489 solgte eksemplarer hittil i år må stå til godkjent.

MER MORO: Det nye info og underholdningssystemet Pivo Pro skal by på mer moro for alle ombord. Flere telefoner kan kobles til samtidig, og det skal være mye glede å spore i satellittnavigasjonen. Foto: Jaguar Land Rover

De store nyhetene befinner seg på innsiden, og nettopp innsiden av kabinen har fått en nyttig funksjon. Det har jo vært mye fokus på partikler som svever i lufta i år, og den nye I-Pacen skal ifølge produsenten kunne bruke ionisering av lufta, for å rense ut partikler helt ned til 2,5 PM (Pico Meter). Det er så smått at hvis rekkevidden til Jaguar I-Pace hadde vært oppgitt i PM, ville det krevet resten av bladet for å skrive tallet helt ut.

Nærkontakt

Heldigvis er rekkevidden oppgitt i km, og målt etter WLTP skal det være 470 av den sorten. Den innebygde laderen er ifølge produsenten nå på 11 kW, og med en trefaset kurs i huset skal den klare å samle nok motivasjon til 53 kilometer i løpet av én times nærkontakt. 

Om du hekter deg på de litt større pluggene langs landeveien, skal en 50 kW tilkobling tilføre 63 km på 15 minutter, mens en 100 kW lader øker med 127 km i samme tidsrom. 

Batteriet er på 90 kWh, og Jaguar gir åtte års eller 160.000 kilometers garanti på det. Alle tall for rekkevidde er oppgitt i henhold til WLTP.

Jaguar I-Pace 2021

Motor: To elektriske

Effekt: 400 HK/696 Nm

0-100 km/t: 4,8 sek

Toppfart: 200 km/t

Pluss

Mye av pressemeldingen går med til å fortelle om Pivi Pro, som er navnet på informasjons og underholdningssystemet ombord. Du kan koble til telefonen og planlegge hvor du skal lade, noe de fleste i denne klassen byr på. Plusspoeng for at 4G data er inkludert i prisen på bilen.

To elektromotorer oppgis å ha en samlet effekt på 400 hk og 696 Nm. Det skal holde til at fra 0 til 100 km/t går unna på 4,8 sekunder, og en toppfart på 200 km/t.

Norske priser er enda ikke klare, men Jaguar Land Rover Norge regner med at det vil være en liten økning fra dagens nivå.

jaguar
finansavisen motor
Motor
Nyheter