Ville, vakre Vestland

Det er bare å starte planleggingen og komme seg ut på de mest spennende norske veiene med snøkanter og frådene fosser som kulisse.

VEIENE VENTER: Det norske veinettet ligger der med spennende feriedestinasjoner, eller bare en dagstur. Grip muligheten! Foto: Ivar Engerud
Nyheter

2020 spås å bli tidenes bilferiesommer i Norge, og det blir det nok, men det er plass nok på veinettet. En liten testtur på kryss og tvers rundt Sognefjordens mange perler i slutten av juni var bare inspirerende, ikke avskrekkende.

Lite trafikk

Det var knapt biler å se på fjellovergangene. Fjellveier som selv i sommermånedene kan lokke med usedvanlige snømengder og frådende fosser som akkompagnement til et vakkert landskap.

La deg ikke skremme av spørreundersøkelser som sier at «alle» skal på bilferie i Norge. Med litt smart planlegging unngår du lett eventuelle trafikktopper.

Uten tyske bobiler

Dette er (sannsynligvis den eneste) sommeren du kan se Norge og kjøre på norske veier uten tyske bobilturister, så benytt sjansen. De fineste veiene er ikke de raskeste, men du gjør dem neppe så effektivt og rolig som i år.

Og ønsker du virkelig å ha veien for deg selv, er det bare å kjøre på sen kveld, natt og tidlig morgen. I tillegg er det svært vakkert!

finansavisen motor
Motor
Nyheter