TEMMELIG MØRKT: Stort sett alt på BMW X7 Dark Shadow Edition er i monokromatisk utførelse. Foto: BMW

Den mørke siden

Darth Vader kjører stort sett romskip på jobb, men om han skulle gått over til firmabil kunne kanskje BMW X7 Dark Shadow Edition gjort nytten.

IKKE LYSETS HASTIGHET: Selv om enkelte av kontrollene kan minne om et romskip, vil ikke BMW X7 Dark Shadow Edition kunne oppnå lysets hastighet på vei til butikken. Foto: BMW

I bilens barndom bestilte man chassis og drivverk fra produsenten, som så ble kledd opp av egne karosserimakere. Det var en kostbar og tidkrevende prosess, og etter hvert forsvant den nedover samlebåndet.

Men nå dukker et slags industrialisert ekko opp hos stadig flere bilmerker, først og fremst de som ligger i den tyngre delen av prisskalaen.

Game of Thrones

En del av de kule navnene for personlig utsmykning av kjøretøy er allerede tatt, så BMW har landet på «Edition». Oversatt blir det ganske enkelt «Utgave», noe som høres litt tannløst ut på egen hånd, men det fungerer bra når markedsavdelingen finner frem ordboka med superlativer.

STANSER SOLEN: Vinduene er sotet ned så mye det går, for å hindre at passasjerene utsettes for unødvendig sollys. Foto: BMW

For å gjøre X7 enda litt mer fryktinngytende, har BMW tatt noen grep. «Frozen Arctic Grey» kunne vært kunne vært en værmelding i TV-serien «Game of Thrones», men er navnet de har valgt å gi den silkematte mørkegrå lakken.

Temaet «Dark Shadow Edition» fortsetter med «High Gloss Shadow Line», som i klartekst betyr at alt som før var blankt nå er lakkert i sort. For å sikre at passasjerene ikke utsettes for unødvendig sollys, er glassrutene sotet ned så mye det går innenfor regelverket. Selvsagt har den mørklagte farkosten fått 22-tommers M-felger, og det kommer vel ikke som noen overraskelse at de er utført i «Jet Black matt finish».

FORSIKTIGE FARGER: Setene og noen av detaljene har aller nådigst fått et anstrøk av mørkeblått, men ellers er det langt mellom fargeklattene. Foto: BMW

Krystall med X

En skulle kanskje tro det holdt med alle disse dystre fargene og navnene på utsiden, men detaljene i interiøret bidrar til inntrykket av at dette kunne vært en tjenestebil i Star Wars.

Midtkonsollen er skinnende blank, selvsagt utført i sort, og pyntet med påskriften «Edition Dark Shadow». Girspaken er utført i slipt krystall, med en oransje X plassert inni. Alt i alt er det en svært gjennomført og elegant pakke, som etter hvert også skal bli tilgjengelig på X6 og X5.

August 2020 nevnes i pressemeldingen, og de gjør et anslag på å begrense opplaget til ca. 500 eksemplarer. Pris på forespørsel.

Motor
Nyheter