+ mer
KAN STILLE MED REKORDLANG REKKEVIDDE: Det amerikanske selskapet Lucid Motors fortalte tirsdag at deres første elbil, Air, har blitt testet til en rekkevidde på 832 kilometer.  Foto: Lucid Motors

Lucid Air skilter med rekkevidde på 832 km

Amerikanske Lucid Motors første elbil skal ha blitt testet til en antatt rekkevidde på hele 832 kilometer. 

Den Silicon Valley-baserte produsenten Lucid Motors skal etter planen lansere sin første elbil (en luksussedan) i september. Forventningene har vært mange om detaljene rundt bilen. I en pressemelding tirsdag skriver selskapet at bilen nå har blitt testet til en antatt rekkevidde på 832 kilometer. Det er rekordlangt, og kan bety at Air vil være den elektriske bilen som går lengst når den kommer på markedet neste år. 

Ikke bare er det rekordlangt, men også vesentlig lengre enn merket tidligere har markedsført. Frem til nyheten kom tirsdag var den antatte elektriske rekkevidden på nærmere 650 kilometer. 

Lucid Motors oppgir videre i samme pressemelding at tallene fra rekkeviddetesten er gjort etter EPA-standarden (utformet av amerikanske miljømyndigheter). Videre opplyser de at testen ble gjort av et uavhengig selskap, FEV North America. 

Har tidligere Tesla-sjef på laget

Teslas tidligere produksjonssjef, Peter Hochholdinger, gikk i fjor sommer over til Lucid Motors. På eiersiden er blant andre Saudi-Arabias offentlige investeringsfond. Etter planen skal bilene produseres i Arizona, med start i 2021. 

Her er noen av dataene Lucid oppgir om Air:

  • 0-100 km/t på under 2,5 sekunder.
  • Toppfart på over 321 km/t.
  • Selvkjørende funksjoner, med «over-the-air»-oppdateringer. 

Lucid Air har lanseringsdato 9. september 2020. Den eksakte prisen er enda ikke offentliggjort, men bilen kan reserveres mot et depositum pålydende 8.900 kroner. 

(1 / 6)

Motor
Nyheter