UTSATT: Den kommende elbilen Porsche Cross Turismo er utsatt. Her avbildet Porsche Mission E Cross Turismo-konseptbilen vist på Beijing-messen i april 2018. Foto: Bloomberg

Porsche Taycan Cross Turismo utsettes

Den skulle kommet mot slutten av året, men nå melder Porsche at deres nye elbil, Taycan Cross Turismo ikke kommer som planlagt. 

Så langt i år er det registret hele 800 eksemplarer av den helelektriske Porsche Taycan, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV). Tidligere i sommer uttalte Morten Scheel, adm. direktør hos Porsche-importøren Autozentrum Sport, at de skulle registrere over 1.000 Taycan-er bare i år. 

– Det er en kombinasjon av et avgiftssystem som oppmuntrer til å kjøpe, og et produkt som treffer veldig bra på kjerneverdiene i Porsche. Det er bilentusiaster som kjøper Taycan, sa den norske Porsche-sjefen i juli. 

Scheel var imidlertid klar på at ikke alle de potensielle kundene var like tilfreds med plassen i den elektriske Porschen. 

– Det var nok noen som håpet på større bagasjerom og at hele familien fikk plass, så da er det vel en del som har valgt å vente på Porsche Cross Turismo, sa Scheel til Finansavisen.

Ny elbil utsatt

Nå er det klart at den planlagte elbilen med mer plass, Porsche Taycan Cross Turismo, er utsatt, melder nettstedet Bloomberg.com. Den mer familievennelige Porschen skulle dukket opp i år, men er nå skjøvet til begynnelsen av neste år.

«Dette er ingen ulempe for oss. Vi optimaliserte planene for modellsyklusene», skal Porsche-direktør Oliver Blume ha fortalt under en pressekonferanse. Blume begrunner utsettelsen av Porsche Taycan Cross Turismo med at etterspørselen etter den vanlige Taycan er såpass god, at det ikke var behov for nok en modell riktig ennå. 

«Fremtiden ser lys ut for Porsche og etterspørselen i Kina hjalp selskapet til en større inntjening enn noen annen europeisk bilprodusent i årets første del», sier Blume. 

Blume anslår at innen 2025 vil halvparten av Porsche-salget være helt eller delvis elektrifisert. Hybrider vil stå for om lag 10 prosent, mens 40 prosent av Porsche-salget vil være helelektrisk.

«The future belongs to electric mobility», sier Porsche-sjefen.

Motor
Nyheter