+ mer
BLIR ELEKTRIFISERT: Nye Ladbar Land Rover Defender. Bilen heter Defender P400e Foto: Land Rover

Nå blir denne ladbar

Nye Land Rover Defender er bilen «alle» snakker om. Nå kommer et ladbart alternativ som gjør den betydelig raskere.

Publisert 9. sep. 2020 kl. 08.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 247 ord

Om alt går etter planen skal nye og ladbare Land Rover Defender leveres fra januar 2021 i Norge. Bilen er allerede lansert med diesel- og bensinmotorer, men nå kommer plugg-inn-hybriden det har gått rykter om. 

Raskere og elektrisk

Bilen heter Defender P400e og skal klare 0 til 100 på 5,6 sekunder, ifølge Land Rover. Total systemeffekt skal være 400 hestekrefter, som nesten tilsvarer det du får i en ladbar Range Rover eller Range Rover Sport. I likhet med disse modellene er det firesylindret bensinmotor som gjelder på nye Defender, i tillegg til en elektrisk motor på 105 kW. 

En anelse skuffende er det kanskje at den elektriske rekkevidden ikke er utpreget god. Bare 43 kilometer skal den nye Defenderen kunne kjøre helt elektrisk, og det er langt unna SUV-ene Mercedes-Benz GLE 350 de med 99 kilometers rekkevidde og BMW X5 med over 80 kilometer på strøm. 

LAD OPP: Nye Land Rover Defender P400e går 43 km på elektrisitet før en bensinmotor slår inn. Foto: Land Rover

Ingen ladbar varebil

Land Rover Defender kan levers som varebil i kombinasjon med diesel- eller bensinmotor. Den ladbare hybriden kan imidlertid ikke dette, på grunn av batterienes plassering. Det er på en annen side grunn til å tro at den ladbare Defenderen får et betydelig avgiftslette sammenlignet med de øvrige Defender-modellene, slik alle ladbare hybrider enn så lenge får i Norge. Hva prisen på bilen ender opp med å bli, er ennå ikke bestemt av den norske importøren.