KRAFTIG MOTOR: Porsche Boxster 25 Years får en 4,0-liters motor fra GTS-modellen. Foto: Porsche

Porsche med ny spesialmodell

Den ble en massiv suksess for Porsche da den kom, og nå er den 25 år. Porsche Boxsters jubileum feires med en motorsterk spesialmodell.

For dem på utsiden av Porsche-fabrikkens porter startet det hele med avdukingen av konseptet på Detroit Motor Show i 1993. Det var da verden fikk vite at Porsche var i ferd med å komme med en midtmotors, toseters sportsbil. 

Produksjonsmodellen var klar i 1996, og siden den tid er det produsert over 357.000 eksemplarer av Porsche Boxster i fire generasjoner. 

Basert på Boxster med stor motor

For å feire 25 år med Boxster, lanserer Porsche nå jubileumsmodellen Boxster 25 Years. Bilen er basert på en GTS 4.0 med  en selvpustende 4,0-liters sekssylindret boksermotor på 400 hestekrefter. Dette er i seg selv eksentrisk og attraktivt for entusiastene, men de vil også sette pris på det Porsche kaller en nytolkning av fargen Neodyme. Dette er en brunfarge som skinner kobberaktig og gir ifølge Porsche en spennende kontrast til den øvrige lakken i såkalte GT Silver Metallic.

SPESIALLAKK: Jubileumsmodellen Porsche Boxster 25 Years får metalliclakk med kobberfarge. Foto: Porsche

Bilen kan eventuelt fås i sort eller hvit men hvem vil ha det når fargene Porsche selv foreslår står seg såpass godt mot originalen fra 1993? Også felgene fås i nevnte brunfarge, som gjør at kjennere fort vil se hva slags spesialmodell dette er. 

I likhet med konseptet fra 1993 er også dagens Boxster 25 Years å få med rødt stofftak og rødt skinninteriør. Nærmest selvfølgelig kommer bilen med «Boxster 25» merker hist og her, som samlere forventer av en spesialmodell som dette.

VIST I 1993: Bilen til venstre, Porsche Boxster konseptet, ble vist i 1993. Bilen kom i produksjon i 1996 og bilen til høyre, Porsche Boxster 25 Years, feirer dette. Foto: Porsche

Produseres i få utgaver – blir kostbar

MERKET: Porsche Boxster 25 Years skiller seg fra en vanlig Porsche. Foto: Porsche

Boxster 25 skal kun produseres i 1.250 utgaver. Det kommer til å gjøre bilen sjelden, og det er samtidig ikke utenkelig at modellen også blir spesielt ettertraktet på grunn av motoren med relativt stort slagvolum og effekt – uten hjelp fra noen kompressor, turbo eller elmotor. 

SOM ORIGINALEN: Porsche Boxster 25 Years får rødt interiør, som originalen fra 1993. Foto: Porsche

Da Porsche Boxster i produksjonsutgave så dagens lys for om lag 25 år siden, var det imidlertid ikke noe spesielt med selvpustende motorer uten turboer og elektriske hjelpemotorer. 1. generasjon kom først med en 2,5 liters boksermotor med seks sylindere og 204 hestekrefter. Det var mye på den tiden og originalen er fremdeles en kapabel, sportslig bil. 

Slett ikke billig

Boxster 25 Years kan bestilles nå og vil rulle inn på salgsgulvet i mars. I Tyskland koster en Boxster 25 Years-modell ca. 105.000 kroner mer enn en vanlig Porsche 718 GTS 4.0. I Norge starter en GTS 4.0 på 1.333.900 kroner, så det er god grunn til å tro at bilen vil koste over 1.450.000 kroner i Norge. 

Motor
Nyheter