Inne på salgstoppen i 2020 - nå kommer førstemann i en helt ny elbilserie

Hyundai Ioniq har slått godt an i Norge. I februar kommer det en helt ny modell i en ny elektrisk serie og Hyundai har sluppet en ørliten teaser.

HELT NY: Hyundai lanserer Ioniq 5 i februar.  Foto: Hyundai
Nyheter

Hyundai lanserte den helelektriske modellen Ioniq i 2016 og i 2019 kom det et ansiktsløft, inkludert en større batteripakke fra 28 til 38,3 kWh. Dagens modell har en rekkevidde på inntil 311 kilometer og kan lade batteriet til 80 prosent på under en time med hurtiglader. 

Elbil- og den tilhørende rekkeviddekampen har dratt seg til og Hyundai lanserer i februar en helt ny modell Ioniq 5. Det blir den første modellen i en ny elektrisk serie, kalt IONIQ. Den sørkoreanske bilprodusenten har allerede publisert en sniktitt på hva som er i vente. 

STRAMMERE: Ioniq 5 ser ut til å få et strammere design med firkantede lykter. Foto: Hyundai

På de tre bildene Hyundai har publisert ser det ut til at designet er strammet kraftig opp og at linjene er mer strømlinjeformede enn før. Front- og baklyktene er mer firkantet og felgene har også fått en overhaling. Størrelsesmessig blir det en romslig SUV som går rett i strupen på Skoda Enyaq og Volkswagen ID.4. 

NYTT: Nye felger og nye hjulbuer på Ioniq 5. Foto: Hyundai

Hyundai er svært forsiktige med detaljene på nykommeren, men modellen skal bygges på selskapets nye Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Hyundai holder også kortene tett til brystet når det kommer til rekkevidde, men nylig lekkede dokumenter henviser til en rekkevidde på rundt 550 kilometer og raskere lading, ifølge Motor1. 

Dagens Hyundai Ioniq er blitt en populær modell i Norge og var fjorårets 17ende mest solgte modell med 2.377 utgaver. Modellen bidro dermed sterkt til at Hyundai ble det åttende mest solgte merket her hjemme i fjor med 7.627 biler. Merket fra Sør-Korea skal lansere flere modeller i IONIQ-serien de kommende årene. 

hyundai
hyundai ioniq
hyundai ioniq 5
Motor
Nyheter
Børs
Nyheter