Selger norges billigste SUV - viser frem ny storebror

Det rumenske bilmerket Dacia selger allerede norges billigste SUV. Nå har det en større variant på trappene.

KONSEPT: Dacia har utviklet konseptbilen Bigster. En større SUV i mellomklasse-segmentet.  Foto: Dacia
Nyheter

Rumenske Dacia er eid av franske Renault og ble lansert på det norske markedet i 2013. Merket har aldri blitt noen bestselger, men har markert seg ved å tilby markedets billigste SUV, Dacia Duster, med en startpris på en kvart million. Duster har vært Dacias eneste modell i Norge, men det ser ut til å endre seg. 

Dacia har nemlig utviklet en ny konseptbil, som er en SUV hakket over Duster i størrelse. Konseptbilen har fått navnet Bigster og har en lengde på 4,6 meter. Det er litt lengre enn en Volkswagen Tiguan og marginalt kortere enn en Audi Q5. 

STRAMMERE: Dacia Bigster har strammere linjer og helt nytt design. Foto: Dacia

Dacia skriver selv at tanken bak Bigster er «å tilby en SUV i C-segmentet (middels stor SUV) med en prislapp som tilhører bilklassen under». Det er samme tankegangen som med Duster, som ikke benytter det siste innen teknologi, bare i en større innpakning. 

Bigster skal utvikles på CMF-B-plattformen til Renault/Nissan/Mitsubishi-alliansen og den tilbyr allerede flere drivlinjer, som mest sannsynlig kan benyttes på den nye modellen. Dacia holder kortene tett til brystet om detaljene rundt SUVen, men den kommer med firehjulstrekk, som bør være interessant for potensielle norske kunder. 

dacia
dacia duster
dacia bigster
Motor
Nyheter
Børs
Nyheter