GULL OG SØLV: Marella og Andrea Zagato gikk for gull og sølv til sine eksemplarer av Aston Martin V12 Zagato Heritage.  Foto: Aston Martin

Fikk hver sin Aston Martin i julegave

Det var neppe tvil om hva herr og fru Zagato skulle gi hverandre til jul. Det måtte bli en av hver av de nye Aston Martin V12 Zagato Heritage fra R-Reforged.

Det er nesten utrolig at det allerede er gått snart ti år siden Aston Martin V12 Zagato ble lansert i 2011. Nå har entusiaster som gikk glipp av muligheten den gang, igjen en sjanse til å bestille en av de totalt 19 eksemplarene som skal bygges av henholdsvis Coupé og Speedstere i regi av R-Reforged.

Heritage Twins

Eneste lille hake ved det nye prosjektet er at du må bestille dem som et par, og prisen for herlighetene er rundt 20 millioner kroner. Da får du til gjengjeld en 5,9-liters Aston Martin V12 hvor effekten er økt til 600 hestekrefter, hvis det betyr noe i denne sammenheng.

Den prisen regner vi med at Marella og Andrea Zagato fikk en smule rabatt på da de fikk levert det første paret til sin personlige samling utenfor Milano.

Andre runde

Da Aston Martin Vantage V12 Zagato debuterte på Villa d’Este i 2011 var det for å markere 50 år med samarbeid mellom de to selskapene og deres første modell, DB4 GT Zagato. Nå er det nok mer økonomien som er drivkraften.

Hvor mange av de 18 resterende parene som er til salgs vet vi ikke, men du har nok fortsatt muligheten til å kjøpe, for signalene går på at du fortsatt kan bestille dine helt personlige spesifikasjoner i samarbeid med designerne. Til en pris, selvsagt.

Motor
Nyheter