– Det der gjør meg gæren med Tesla-folk

Gutta i Mil etter mil-podcasten er tilbake med et brak etter et par ukers coronapause med episoden «Back for good».

TEMA: Elon Musk og Tesla er ett av temaene i ukens Mil etter mil-podcast.  Foto: Bloomberg/ Sindre Nikolai Aker
Nyheter

Tesla Model S ble introdusert 22. juni 2012 og modellen har dermed en god del år på baken. Det hadde dermed vært på tide med en ny utgave, men det kommer ikke, ifølge Sæbø. Det skal nevnes at Tesla nylig lanserte en Model S Plaid med nytt interiør, men den er ikke tiltenkt å være noen ny generasjon S. 

– Det der gjør meg litt gæren med Tesla-folk noen ganger. Tesla er helt klart best på batteri og hele den elektriske infrastrukturen i bilen og på lading, men designmessig er det ikke så spennende lengre, mener Mørch Larsen. 

Bileksperten er relativt lunken til «nye» Model S Plaid, men tror Elon Musk har lest boken til Ryanair-sjefen Michael O´Leary, som alltid har vært god til å gjøre PR-stunt som forarger folk. 

– Han har fått mye spalteplass med å si mye rart som provoserer frem PR og det er det Elon Musk også driver med. Et eksempel er dette firkantede rattet som ikke ble noe av, sier Mørch Larsen. 

Utviklingen til Tesla er ett av temaene i ukens episode av Mil etter mil - en podcast, i tillegg til hvilke elbilnyheter som har, og kommer, på markedet. 

Hør ukens episode – Back for good:

Mye støy

– Men det er litt mye støy med Tesla nå der Musk sitter og hisser opp GameStop-folk og kjøper bitcoin, og litt for lite fokus på det som gjorde Tesla gøy for fem år siden, legger han til.

– Du har et godt poeng fordi Model S begynner å bli en gammel bil og den nye bilen er egentlig ikke en ny bil. Man snakker mye om Tesla, men hvor er egentlig de helt nye bilene?, undrer Sæbø på. 

Mørch Larsen oppfordrer Tesla til å bruke litt mindre penger på bitcoin og litt mer på en ny designer, men vedgår likevel at han ikke er veldig trist for at fremtiden er elektrisk. 

– Jeg er ikke så lei meg for at fremtiden er elektrisk. Elbiler er kommet for å bli og alternativet mange uinspirerende biler som blir skattlagt til døde.

VIDEO: I en tidligere episode hadde Mørch Larsen dette å si om elbiler: (saken fortsetter under videoen)

Foto og redigering: Karoline Elgesem

Tesla-oppdateringer, Renaults planer og ny elbil fra Nissan er også tema i ukens episode av Mil etter mil - en podcast om bil. 

Hør forrige ukens episode – Made in Japan: Porsche?!:

motor
finansavisen motor
Motor
Nyheter