SNOB VALUE: Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet er for dem som er rike og vil se rike ut. Nå kommer den og E-Klasse Coupé som facelift, med levering til sommerferien. Foto: Mercedes-Benz

Ny Snobbe-Mercedes på vei

Få ting skriker «penger» som en ny, blank Mercedes-Benz kabriolet. Nå er det en ny på vei, og den får følge av en nesten like lekker E-klasse coupé.

Det har alltid vært noe spesielt med toppløse Mercedeser. De ser dyre og behagelige ut, nærmest uansett hvilke farger og utstyr de har. Og eierne ser tilfredse ut der de sitter og slikker sol. 

Oppgradert utseende

Nå er det kommet en ny versjon av Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet og Coupé, hvor mye av det fra faceliftutgaven av sedan- og stasjonsvognutgaven fraktes over. Blant annet en fiffig funksjon hvor føreren og passasjeren foran ikke behøver å jobbe særlig hardt for å finne seg en deilig sitteposisjon: Ved å legge inn kroppshøyden i infotainmentsystemet, beveger setet seg automatisk i en stilling som generelt passer for noen i den angitte høyden. Da behøves det bare finjusteringer for å bli fullkomment. 

PENT: Nye Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet og Coupé får et lett oppgradert interiør, med Mercedes' nyeste infotainmentsystem. Foto: Mercedes-Benz

Flere motorer

Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet og Coupé leveres med flere spennende diesel og bensinmotorer. Den minste av dem, E 200, har 197 hestekrefter og akselererer fra 0 til 100 km/t på brukbare 7,9 sekunder med taket nede. 

Langt mer spennende er Mercedes-AMG E 53 4Matic+ med  435 hk og et dreiemoment på 520 Nm. Det såkalte EQ Boost systemet med en liten elektrisk motor i tillegg, gir ytterligere 22 hestekrefter sammen med et dreiemoment på 250 Nm i kortvarige øyeblikk. Motoren har dobbel turboladning via en tradisjonell turbolader som går på eksos, og en elektrisk tilleggskompressor. 

Du må punge ut

Det er mange flotte biler på veien, men skal du være helt trygg på å se både rik og vellykket ut, vil en E-Klasse Cabriolet være et logisk valg. Og skulle du falle for fristelsen, må du virkelig punge ut: En E 200 Cabriolet starter på 815.000 før ekstrautstyret fra den rikholdige listen skal lastes på. Om du klarer deg med en E 200 Coupé, faller prisen til 712.000 kroner før utstyrt. 

FLERE MOTORER: Bilene kommer med et solid utvalg diesel- og bensinmotorer. Felles for de alle er at startprisen er høy. Foto: Mercedes-Benz

For dem med kontinentkryssende ambisjoner fås en E 400 diesel med slagkraftige 330 hestekrefter. Denne koster fra 1.025.000 kroner i kabrioletversjon, men det er kanskje en AMG E 53 som tiltaler mest? Denne fås fra 1.269.000 kroner med taket nede. 

Den norske Mercedes-importøren venter å ha biler klare for levering i juni.

Motor
Nyheter