KjøpLogg inn
+ mer
IKKE FERDIG: Zyrus LP1200 Strada er solgt, men står først ferdig i andre halvdel av september. Den europeiske kunden bestilte landeveisbilen med ekstrautstyr til en verdi av 600.000 kroner. Illustrasjon: Zyrus Engineering

Bilbygger på Nannestad solgte superbil for 6,4 mill

Zyrus' første LP1200 Strada er solgt for 6,4 millioner kroner.

Publisert 26. feb. 2021 kl. 11.20
Oppdatert 26. feb. 2021 klokken 11.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 249 ord

Lamborghini-tuner Zyrus Engineering i Nannestad blir ikke ferdig med den første utgaven av gategodkjente LP1200 Strada, før i slutten av september. Det har ikke stogget interessen.

Den første kunden er fra Europa, mer tør ikke prosjektleder Radni Molhampour å røpe ennå. I dette prissjiktet er konfidensialitet en selvfølge. Eieren får bestemme om det blir publisitet.

Langt under 10 mill.

Prisen er klar. Kunden betalte et depositum på halvparten av kjøpesummen, altså 3,2 millioner kroner. Eksportprisen starter på 5,8 millioner kroner, uten merverdiavgiften, ettersom målmarkedet er det store utland.

– Kunden ønsket ekstra spesifikasjoner som tilsammen utgjør 600.000 kroner, slik at den endelige eksportprisen ble 6,4 millioner kroner, sier Molhampour til Finansavisen Motor.

TV2 Broom proklamerte nylig: «Nannestad-gjengens første hyperbil – solgt for 10 millioner». Det er matematikk på høyde med BBC Top Gear, under Jeremy Clarksons ledelse. Nederst i saken kan vi lese at den prisen inkluderer norske avgifter, selv om det ikke var aktuelt her.

Vises i september

Den første kundebilen blir levert 21. september 2021, og kunden får en innføring i bilen og dens kunster på Rudskogen Motorsenter. Ytterligere to bilkunder pleies for mulig kjøp, men kjøpskontrakter er ikke spikret.

LP1200 Strada er basert på Lamborghini Huracán LP 640-4 og har 1.200 HK. Målet er å bygge 24 eksemplarer, hvorav halvparten blir gategodkjent. Én kunde i Finland har bedt om å få en Huracán EVO Spyder ombygd med Zyrus twin turbo.