<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
I NORGE: Her avdukes Cupra Born av Seat- og Cupra-sjef Ole Kristian Ågotnes. Foto: Håkon Ssæbø

Helt ny elbil som faktisk kan leveres: Nå vises den i Norge

Born heter den helt nye elbilen fra Cupra – et bilmerke som har meget tette bånd til VW-gruppens øvrige elbiler.

Publisert 19. okt. 2021 kl. 17.19
Oppdatert 20. okt. 2021 klokken 08.41
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 714 ord

– Du får den rundt nyttår, forteller Seat- og Cupra-sjef Ole Kristian Ågotnes. 

SELGES PÅ NETT: Seat- og Cupra-sjef Ole Kristian Ågotnes presenterer elbilen Cupra Born, som i utgangspunktet skal selges på nett i Norge. Foto: Håkon Ssæbø

Den nye elbilen Cupra Born ligner mye på VWs ID.3, men har sin egen personlighet, ifølge Ågotnes. Prisen starter på 307.000 kroner for modellen Born 58, hvor sistnevnte refererer til batterikapasiteten. Slår man opp i Volkswagens ID.3-prisliste finner man den samme modellen med de samme 204 hestekreftene og 424 kilometers rekkevidde til 330.700 kroner. 

En introduksjonsmodell, såkalte Cupra Born 58 First koster 339.000 kroner og inkluderer service, vinterhjul, hjemlevering og det meste av utstyr man forventer å finne i en bil av denne typen. Uansett er blant annet sportsstoler og sportsunderstell standardutstyr hos Cupra. Det har sin forklaring.

ID.3, MEN TØFFERE: Elbilen Cupra Born er basert på VW ID.3, men ser både raskere og tøffere ut. Foto: Håkon Ssæbø

Kjører på med elbiler

– Cupra ble introdusert i mai. Vi bygger dette som et sportslig bilmerke, forklarer Seat- og Cupra-sjefen. 

Og grunnen til at importøren Møller Mobility Group nå velger å legge inn støtet på Cupra fremfor Seat er enkel, ifølge Ågotnes. Det er Cupra som nå kommer med det nordmenn etterspør. 

– Vi holder Seat i live, men de kommer ikke med nye elbiler innen nær fremtid. Kommer det flere elbiler kjører vi på, sier Ågotnes. 

KULE DETALJER: Cupra Born får ganske spesielle kobberfargede detaljer både på utsiden og innsiden. Mikrofiberstoffet er ekstrautstyr, men er ment å trekke opp kvalitetsinntrykket. <strong>Foto: Håkon Ssæbø</strong> (1 / 5)
KULE DETALJER: Cupra Born får ganske spesielle kobberfargede detaljer både på utsiden og innsiden. Mikrofiberstoffet er ekstrautstyr, men er ment å trekke opp kvalitetsinntrykket. Foto: Håkon Ssæbø

Han står vendt mot bakenden av den nye Cupra Born i det nye lokalet ved Harbitzalléen 5 like om hjørnet for Skøyen jernbanestasjon i Oslo. En markant, rød LED-stripe strekker seg over hele bilens bakparti, noe en VW ID.3 ikke har. VW-modellen har heller ikke noen sportslig diffuser og sideskjørt, slik Born leveres med som standardutstyr. 

Logoer og skrift er i kobberfarge, forklarer produkt- og PR-sjef Joachim Næss. Setene fås i et spesielt mikrofibermateriale og fargene vil nok oppfattes som mer lekne enn det VW og Skoda presenterer i sine fysiske forretninger.

Cupra Born 58, REKKEVIDDE OG BATTERI: Bilen har et batteri på 58 kW, i likhet med søstermodellen VW ID.3. Motoreffekten er på 204 hestekrefter og 0 til 100 skal gå unna på 7,3 sekunder. Bilen skal kunne hurtiglades med 120 kW. Foto: Håkon Ssæbø

Bare på nett – nesten

Utvalget Cupra-modeller er tilsynelatende lett å forholde seg til. De har bare Born på paletten, men en VW ID.4.-basert modell med navnet Tavascan kommer etter sigende om et par år. Før jul er det kun nevnte 58-modell av Born som er tilgjengelig, men flere batteristørrelser skal imidlertid komme.

– Vi åpner for salg av 58 nå før jul, men utfordringen er halvlederproblematikken. Vi vil ikke selge biler som ikke kan leveres, forteller Ågotnes. 

De bilene han imidlertid skal selge, vil han gjerne at kundene finner på nettet. I liket med Seat skal ikke Cupra ha konvensjonelle forretninger, men snarere små utsalgssteder der kundene kan komme og se, om de virkelig har behov for det. 

FYSISK BUTIKK: Cupra Born kan bestilles på nett, men det er også kommet en forretning i Harbitzalléen 5 ved Skøyen i Oslo. Flere utsalgssteder loves imidlertid å komme senere. Foto: Håkon Ssæbø

Hvor disse utsalgsstedene er å finne, og hvor mange importøren ser for seg å ha, er ikke bestemt, men det nye lokalet i Harbitzalléen 5 er ifølge Ågotnes permanent. 

– Ikke alle behøver å prøvekjøre en ny bil, men vi ser at noen vil ha touch and feel, og det skal vi legge til rette for, sier Seat- og Cupra-sjefen, som legger til at det allerede finnes 22 servicepunkter i Norge der kundene kan få hjelp.