<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
ARNARDOS GLANSNUMMER: Den eldre garde av publikum på Oslo Motor Show vil kanskje nikke gjenkjennende til denne Mercedes-Benz 600, bilen sirkusdirektør Arne Arnardo brukte på sirkusets turneer utover 1970-tallet. Foto: Ivar Engerud

Snart duket for Norges største bilutstilling

Skapergleden står i sentrum på Oslo Motor Show neste helg. Utallige timers arbeid ligger bak mange av objektene på Norges største bilutstilling.

Publisert 22. okt. 2021 kl. 19.45
Oppdatert 22. okt. 2021 klokken 19.45
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 620 ord

Bil- og MC-entusiaster fra hele Norden og Europa tar med seg sine nyeste prosjekter til Oslo Motor Show for å vise hva timene i garasjen er brukt til de seneste månedene og årene. For det ligger ofte tusentalls timer bak et godt resultat, uansett om det gjelder nye eller gamle biler, originalbiler eller ombygginger.

Det årlige showet har funnet en formel som får publikum ut av godstolen en høsthelg i året. Årets utgave, som er den syvende i rekken, forventes å trekke hele 40.000 tilskuere som kan fråtse i et par hundre entusiastbiler og motorsykler over 30.000 kvadratmeter i Norges Varemesse på Lillestrøm.

SENSASJONEN: Du får ikke se et 20-talls Ferrari Monza SP2 som på Pebble Beach, men Arne Fredly kommer med sitt eksemplar fra Monaco til Oslo Motor Show. Foto: Pebble Beach

Importørsatsing

For første gang i utstillingens historie er flere av de norske bilimportørene tungt med på laget med flere spennende Norges-lanseringer

Bertel O. Steen slår virkelig på stortrommen og tar med seg både helt nye premierebiler og noen perler fra sin historiske samling. De stiller med både Mercedes-Benz EQS og Kia EV6 som publikumspremierer, og et bredt utvalg av biler fra alle de merkene de representerer.

Møller-systemet benytter sjansen til å premierevise sitt nye merke, Cupra, for publikum. En spansk Seat-avlegger som nå er blitt et fyrig eget merke i Volkswagen, med sportslige vibber, representert ved nye Born og Formentor.

Ford viser også muskler, bokstavelig talt, med både gedigen trekkvogn i lastebilavdelingen, via Ranger Raptor, Mustang Mach 1 og Mach-E GT til superbilen GT. Et knippe biler som viser hvor Ford er i et år som har vært en sammenhengende opptur siden Mach-E entret markedet.

SVERIGES HEFTIGSTE: Johan Balsbergs Amazon ble kåret til Sveriges heftigste Volvo 2021 under Vallåkraträffen 2021, og du har mulighet til å studere den velbygde bilen på Oslo Motor Show. <strong>Foto: Mattias Larsson, Bilsport</strong> (1 / 6)
SVERIGES HEFTIGSTE: Johan Balsbergs Amazon ble kåret til Sveriges heftigste Volvo 2021 under Vallåkraträffen 2021, og du har mulighet til å studere den velbygde bilen på Oslo Motor Show. Foto: Mattias Larsson, Bilsport

Supersportsbiler

SMYKKE: Uansett om du liker gamle og nye MC eller ei, denne 1906 NSU kan få ethvert hjerte til å smelte med alle siden fantastiske detaljer. Foto: Ivar Engerud

– Når vi igjen kan invitere til motorfest på Lillestrøm, forventer publikum at vi varter opp med det ypperste innen bil- og motorkultur. Det har vi fått til i år også, slår prosjektleder Tommy Larssen fast og peker spesielt på flere av utstillingsobjektene som blir hentet til Norge for anledningen. Biler som aldri har vært vist i Norge tidligere.

Fremst i rekken av unike kjøretøyer i den absolutte toppklasse står definitivt Arne Fredlys Ferrari Monza SP2, en spesialversjon bygd på 812 Superfast-basis i til sammen 499 eksemplarer når en regner med enseterutgaven SP1. Du finner den i BILAutofils stand.

For øvrig kan publikum vandre i de store hallene på Norges Varemesse og betrakte Nordens fineste hobbykjøretøyer av alle typer. Fra veteraner, via Hot Rods og amerikanske legender til motorsykler, gatebiler, race- og rallybiler og ikke minst imponerende motivlakkerte vogntog du ellers ikke ser mye til i trafikken.