KjøpLogg inn

Gjenopplives

Toyota gjenoppliver et gammelt modellnavn med Crown, men det er ikke mye nostalgi og retro over den nye crossover sedanen.

Publisert 29. juli 2022 kl. 18.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
SPESIELL: Toyota skal ikke beskyldes for å gå i ferdig opptråkkede spor med designen av sin nye Crown crossover sedan. FOTO: TOYOTA

Toyota Crown debuterte i Japan i 1955, og siden den gang har det blitt hele 15 generasjoner i hjemlandet. Av og til har modellen også nådd det norske markedet, men nå er det en stund siden sist.

Tre karosserityper

Crown har alltid vært Toyotas fremste modell og ofte lanseringsplattform for ny teknologi hjemme i Japan. Kort og godt den nærmeste modellen til Lexus, uten å være det.

Den 16. generasjon Crown lanseres i tre karosserityper, som stasjonsvogn, SUV og en relativt høyreist firedørs sedan med crossoverlinjer. Den sistnevnte, og mest spesielle, er den som skal salges i USA. Her vil den på mange måter avløse den tidligere Avalon-modellen.

Uaktuell i Norge

Sjansen for at vi får se en ny Toyota Crown crossover på norske skilter er nærmest minimal. Både karosseritypen og den hybride drivlinjen gjør den nærmest uaktuell å selge her hjemme. Den må nok i så fall tas hjem direkte av en ihuga Crown-entusiast som også har sansen for nyheter, og dem har vi ikke møtte mange av.