JUBILEUM: For 20. gang arrangerer BMW i februar sin Winter Experience på Golsfjellet, og denne gangen kun med M-modeller, som M8 Competitoin Coupe xDrive (avbildet: M850i). Foto: Håkon Sæbø

Julegave i egen bil eller lånt Porsche, både på bane og på is

Ønsker du å glede bilentusiasten med en heftig julegave er det mye å velge blant, både i eget og lånt kjøretøy.

Mange drømmer om å bli racerfører og for prisen av en fartsbot kan du gjøre drømmen til virkelighet for en du er glad i denne julen. En lang rekke aktører leverer mange forskjellige kjøreopplevelser året rundt. Da gjenstår det bare å sende en ønskeliste til julenissen eller selv være julenisse og handle inn et fartsfylt gavekort.

GOD HJUL: Med 300 hestekrefter i en racingrigget Porsche Cayman og inntil ni biler rundt deg blir kjøringen i et Le Mans-løp på Rudskogen Motorsenter en adrenalinfylt opplevelse. Foto: Håkon Sæbø

Ekte racing

Den mest autentiske racing-opplevelsen får du bak rattet på en av de ti racingriggete Porsche Cayman på Rudskogen Motorsenter utenfor Rakkestad i Østfold. En hel dag med instruksjon, trening og løpskjøring i et Le Mans-løp gir en kjøreopplevelse som overgår alt annet du kan være med på.

DRØMMEN: Fastspent i firepunktsbelter og med veltebur rundt deg, samt kjøredress og hjelm på, føler du deg som en ekte racerbilsjåfør. Foto: Håkon Sæbø

Med hjelm og kjøredress, fastspent i firepunktsbelter og med veltebur, lukten av gummi og bremser ispedd eksoslyd og adrenalin omgitt av andre sjåfører på alle kanter, tør vi garantere en heftig opplevelse.

Det tilbys også kortere løp, ordinær hastighetskjøring eller kjøreturer med profesjonelle sjåfører, som viser deg hva bilene egentlig er gode for. Du kan også gi et gavekort til gokartkjøring i julegave til de litt mindre kravstore, både på Rudskogen og innedørs på Huysman Karting på Alnabru i Oslo.

SMÅ GLEDER: All gokart-kjøring er ikke like heftig som dette, men en julegave i form av et gavekort vil kunne glede både store og små. Foto: SS

Helårsaktivitet

Nesten like heftig er julegaven i form av kjøring på Vålerbanen på Braskereidfoss utenfor Flisa i Hedmark i racingriggete Toyota GT-86. Med 200 hestekrefter og manuelt gir får du mer enn nok å tenke på når du kjører rundt banen, selv om det ikke skjer i konkurranseformat.

RASK PAKKE: En julegave i form av en kjøretur med en Toyota GT-86 på Vålerbanen sør for Elverum er bedre enn både myke og harde pakker. Foto: Håkon Sæbø

Du kan også få et kjørkurs på banen i egen bil, eller sitte på med en profesjonell sjåfør i en ekte racingbil. Vålerbanen har også en egen gokartbane, samt en offroadløype hvor du kan sette en Jeep Wrangler på skikkelig prøve. Vinterstid tilbys også snøscooterkjøring, så det er bare å glede seg til jul.

Trackday

Et annet godt alternativ er å kjøpe gavekort hos Trackday.no, hvor den heldige kan være med på alt fra å kjøre Porsche, Ferrari eller Audi R8 for under en tusenlapp. For det tidobbelte får du en drømmedag i banetaxi, banekjøring i en heftig sportsbil samt noen runder som passasjer i en Le Mans racerbil.

Hvis din utvalgte allerede har en bil som som egner seg for banekjøring kan du pakke inn et gavekort til kjøring en av de 40 dagene selskapet har reservert Rudskogen Motorsenter eller Gardermoen Raceway. Bilparken består for øvrig av alt fra Mini og Porsche til McLaren og Lamborghini hvis du vil gi bort en kjøretur i perioden april til oktober.

I vinter er det samtidig en rekke bilimportører, forhandlere og eventselskaper som tilbyr isbanekjøring rundt omkring i landet. Mest kjent er Tisleifjorden ved foten av Skogshorn i Gol kommuni i Hallingdal, hvor Isbanedrift AS leier ut flere store og små baner.

20-års jubileum

Her er Mercedes-Benz, Audi, Porsche og Audi blant bilprodusentene som tilbyr kjøring til kunder og andre forbindelser, både som forlystelse og for læring. I år er det ifølge kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby 20. gang BMW i februar arrangerer sin Winter Experience.

KJØREGLEDE: Tidligere har BMW hatt alle typer biler på sin Winter Experience, men til vinteren vil de utelukkende ha heftige M-modeller. Foto: Håkon Sæbø

– Vi slår derfor litt ekstra på stortromma med et nytt konsept vi har kalt «BMW M Town – On Ice». På isen venter alt fra BMW M135i xDrive og X2 M35i,  til X3 M og BMW M8 Coupe, sier han.

I tillegg til å være morsomt vil de inntil 450 deltagerne lære avansert kjøreteknikk som gir nyttig kjøretrening på snø og is i samarbeid med OnTrack Event fra Rudskogen Motorsenter. Selve øvelsen varer i seks timer og arrangementet starter kvelden før med et sosialt arrangement på Golsfjellet Fjellstue med måltider og overnatting inkludert.

Egne superbiler

Samme sted arrangerer superbilforhandleren Auto XO isbanekjøring over to eller tre dager i januar. Dette er forbeholdt egne sportsbiler i premiumklassen med overnatting på Pers Hotell, gjerne med ledsager.

VINTERBIL: Kjenner du noen som eier en Ferrari GTC4Lusso eller en annen supersportsbil, kan du legge en tur med AutoXO på Golsfjellet i januar under treet. Foto: Håkon Sæbø

Litt mindre ambisøst er det hos Hebbes Racing i Sigdal kommune i Buskerud, hvor du kan leie rallybiler, gokarter eller kjøre med egen bil. Flere eventselskaper arrangerer kjøring på denne banen og gavekort hit eller til en lang rekke øvrige aktiviteter kan du kjøpe hos YouWish.no.

HEFTIG: Å kjøre en sprek bil med rallypigg på isbanen til Hebbes Racing er en opplevelse du sjelden vil glemme. Foto: Grepperud

De tilbyr tilsammen 52 kjøreopplevelser som spenner fra gokart, ATV og snøscooterkjøring, til test av Porsche, Lamborghini og Ferrari på bane og vei, samt Formel 1-kjøring på Anderstorp i Sverige.

Hele verden

I utlandet er det selvfølgelig også mulig å kjøpe julegaver til kjøring på Spa, Nürburgring og Silverstone, samt et utall baner over hele verden.

Leie av nye og klassiske muskelbiler i USA, Morgan og Rolls-Royce i England, samt Toyota Land Cruiser-kjøring i Afrika er også bare et nettsøk unna. Det eneste du ikke kan gi bort er en tur i julenissens slede.

Raske pakker

Pris Aktivitet

23.220 kr YouWish.no Formel 1 på Anderstorp i Sverige

8.350 kr BMW Winter Experience i lånte M-biler på Golsfjellet

8.900 kr AutoXOnice forbeholdt egne sportsbiler på Golsfjellet

7.000 kr Racerfører for en dag i Porsche Cayman, Rakkestad

3.900 kr Isbanekjøring med Dagaliopplevelser, Buskerud

2.195 kr YouWish.no Lamborghini Speedtest på Gardermoen

1.999 kr YouWish.no Toyota GT-86 på Vålerbanen, Hedmark

1.990 kr Kjøring med egen bil hos Trackday.no, Rudskogen og Gardermoen

1.290 kr. Isbanekjøring hos Hebbes Racing i Sigdal, Buskerud

995 kr Sportsbilkjøring med Trackday, Rudskogen og Gardermoen

220 kr Gavekort på gokart hos Huysman Karting, Oslo