<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sikter mot refinansiering i tredje kvartal

KMC Properties har mottatt bindende tilbud fra banker for ytterligere 750 millioner kroner i finansiering.

Publisert 26. mai 2023
Oppdatert 26. mai 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 156 ord
SIKRER FINANSIERING: Adm. direktør i KMC Properties, Liv Malvik. Foto: Eivind Yggeseth

 

Eiendomsselskapet KMC Properties, med Bekken-familien som største eier, har et obligasjonslån på 1,85 milliarder kroner som forfaller den 11. desember i år. 

Nå har selskapet mottatt bindende tilbud fra banker for ytterligere 750 millioner kroner i finansiering, etter å ha meldt om finansiering på 315 millioner kroner i mars, ifølge en børsmelding. 

Selskapet fortsetter å være i aktiv dialog og due diligence-prosesser med banker og private gjeldsleverandører for å hente inn det resterende beløpet for å dekke selskapets obligasjonslån på 1,85 milliarder kroner.

KMC Properties forventer at den nye finansieringspakken som kreves for å tilbakebetale obligasjonslånet, vil være etablert innen utgangen av andre kvartal 2023, og at refinansieringen vil være fullført innen utgangen av tredje kvartal i år. 

Den estimerte gjennomsnittlige rentesatsen for den nye finansieringen ligger i intervallet mellom 300 og 330 basispunkter i tillegg til flytende rent, i tillegg til flytende rente gjennom tremåneders Nibor, Euribor, Stibor eller dansk Ibor, som tidligere kommunisert.