<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svensk eiendomsgigant kan bli solgt etter kriseår

Det kriserammede svenske eiendomsselskapet SBB har stupt på børs. Nå utvider styret sin gjennomgang av strategiske alternativer, noe som kan bety et salg av selskapet.

Publisert 29. mai 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 245 ord
MULIG SALG: Adm. direktør Ilija Batljan i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB), som det har stormet rundt den siste tiden. Foto: Eivind Yggeseth

Styret i det svenske eiendomsselskapet SBB har besluttet å utvide sin gjennomgang av strategiske alternativer for å maksimere verdien for selskapets aksjonærer, skriver Di.

«Slike opsjoner kan omfatte et salg av selskapet, forretningssegmenter eller spesifikke eiendeler, samt andre strategiske transaksjoner», skriver SBB.

Styret vil vurdere alternativer for å generere maksimal verdi for selskapets aksjonærer. Ifølge SBB hadde de eiendommer til en verdi av 134.419 millioner svenske kroner ved utgangen av mars.

Videre heter det at styret har besluttet at en emisjon av A-, B- eller D-aksjer ikke er en del av gjennomgangen, ifølge Di.

«Styret mener at den iboende aksjeverdien i virksomheten er betydelig høyere enn SBBs nåværende markedsverdi», skriver selskapet.

JP Morgan og SEB har blitt hyret inn som finansielle rådgivere, og SBB påpeker at det ikke er noen garanti for utfallet og resultatene av den strategiske gjennomgangen.

Norske investorer vedder på kursfall

Raske rentehevinger og tung belåning har vært en giftig kombinasjon for eiendomsgiganten, som så langt i år ned rundt 75 prosent på børs.

Tidligere i mai nedgraderte kredittkjempen S&P SBB til såkalt «søppelstatus». Det sendte aksjen i fritt fall i Stockholm. Fredag ble det kjent at kredittvurderingsbyrået Fitch nedgraderte fra BBB- til BB+. Utsiktene ble nedgradert fra positive til negative.

Finansavisen har tidligere skrevet om investorene Peter Hermanrud, Ole Petter Kjerkreit og Jan Petter Sissener som vedder på kursfall i SBB.

«Det er en skikkelig flaggstangfabrikk. Det er veldig mye som virker veldig galt der», sa Hermanrud til Finansavisen i juni i fjor