<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kinesisk boligutbygger får utsatt betalingsfrist med 3 år

Kinas største private eiendomsutvikler sliter med å betjene den skyhøye obligasjonsgjelden. Nå har kreditorene utvidet betalingsfristen på den private yuan-obligasjonen med 3 år. 

Publisert 2. sep. 2023
Oppdatert 3. sep. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 223 ord
KRISERAMMET: Kinas største private eiendomsutvikler Country Garden. Her utenfor et av boligbyggeprosjektene deres i Beijing.  Foto: NTB

Kinas største private eiendomsutvikler, Country Garden, har fått godkjennelse av kreditorer til å forlenge tilbakebetalingen på den private yuan-obligasjonen på 537 millioner dollar til 2026. 

Det skriver Bloomberg lørdag morgen. 

Til tross for at denne utsettelsen kaster en livslinje ut til det kriserammede selskapet, har Country Garden andre mindre lån, hvor rentene på omtrent 240 millioner norske kroner skal betales neste uke.

Dette er bare en del av en rekke gjeldsfrister som venter for en av Kinas tidligere største eiendomsutviklere, som har omtrent 187 milliarder dollar i samlede forpliktelser, ifølge Bloomberg. 

Tapte 70 milliarder

Bloomberg påpekte i forrige uke at manglende betjening av gjelden i Country Garden kan påvirke Kinas boligmarkeder enda mer enn da Evergrande misligholdt sin gjeld i 2021, ettersom Country Garden har fire ganger så mange prosjekter i porteføljen. Sistnevnte har, for resten av 2023, forpliktelser tilknyttet sine obligasjoner på så mye som 2,9 milliarder dollar.

Selskapet har tidligere også advart om «stor usikkerhet» rundt innløsningen av obligasjonslån.

Det har også vært store spenning knyttet til selskapets kvartalstall, som ble lagt frem onsdag 30. august, der selskapet rapporterte et tap på over 70 milliarder kroner i første halvår av 2023.

Med dette har Country Gardens tap økt fra 6,7 milliarder yuan, omtrent 9,7 milliarder kroner, for andre halvår av 2022. Selskapet opplevde imidlertid en økning i omsetningen på 39 prosent til 226 milliarder yuan, tilsvarende 328 milliarder kroner.