<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tapte 1,9 milliarder

Det er fortsatt rødt i eiendomssektoren. Entra fikk et resultat før skatt på minus 1,9 milliarder.

Publisert 18. okt. 2023
Oppdatert 18. okt. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 165 ord
LA FREM TALL: Sonja Horn, Adm. direktør i Entra. Foto: Iván Kverme

 

Økte renter river og sliter i eiendomsselskapene. Onsdag morgen kom Eiendomsselskapet Entra med tall for tredje kvartal.

Selskapet fikk et resultat før skatt på minus 1,9 milliarder kroner i tredje kvartal. I samme periode i fjor var resultatet minus 3,8 milliarder.

Leieinntektene endte på 833 millioner, sammenlignet med 788 millioner på samme tid i fjor.

Selskapet fikk et resultat fra eiendomsdrift på 319 millioner kroner i tredje kvartal 2023, sammenlignet med 406 millioner kroner samme periode året før.

Styret i Entra har besluttet å ikke benytte fullmakten til å betale utbytte for første halvår 2023. Selskapets utbyttepolitikk forblir uendret, ifølge TDN Direkt.

Det fremgår av selskapets rapport.

«Det er fortsatt vanskelig å forutsi den faktiske innvirkningen på global økonomi fra den fornyede geopolitiske usikkerheten, etter den raske økningen i inflasjon og renter sett over de siste 1,5 år», skriver Entra.

Tirsdag ble det kjent at Anders Olstad slutter som finansdirektør i Entra etter åtte år i jobben. – Entra er i en bra posisjon sammenlignet med mange andre, sa han.