<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aksjegevinst på 400 mill. – kjøper mer

Kald som en fisk har Norges rikeste, John Fredriksen, kjøpt seg opp i det svenske eiendomsselskapet Fabege når kursen har falt. Nå sitter han med en urealisert gevinst på vel 400 mill.

Publisert 7. nov. 2023
Oppdatert 7. nov. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 224 ord
HOLDER HODET KALDT: John Fredriksen har ikke latt seg påvirke av en volatil aksjekurs, men har heller brukt anledningen til å kjøpe seg opp i svensk eiendom. Foto: Thomas Bjørnflaten

Shippingkongen John Fredriksen har kjøpt seg ytterligere opp i det svenske eiendomsselskapet Fabege.

Ifølge ferske aksjonærlister fra Holdings har Fredriksen kjøpt i overkant av 4 millioner aksjer til en kostpris på 82 svenske kroner, tilsvarende 340 millioner norske kroner. Han befester dermed sin posisjon som selskapets nest største eier med 11,24 prosent.

Fredriksen eier nå 37 millioner aksjer til en verdi av 3,4 milliarder norske kroner i selskapet, som satser på byutvikling og kommersielle eiendommer.

Fredriksen er nest største eier rett bak investeringsselskapet Backahill, som eier vel 15,8 prosent av aksjekapitalen. Backahill er kontrollert av tidligere konsernsjef og styreleder i Fabege, Erik Paulsson med familien.

Holder hodet kaldt

I mai gikk Norges desidert rikeste mann inn i svensk eiendom og i sommer strammet han grepet da han flagget over 10 prosent.

Siden inntoget til Fredriksen i mai har aksjekursen vært ekstremt volatil. Fra vel under 80 svenske kroner til hele 95 kroner i september, før den dundret ned igjen til 77 kroner pr. aksje i oktober. Fredriksen har ikke latt seg påvirke av den grunn, og kald som en fisk har han plukket opp aksjer når kursen har falt.

Kostprisen hans ligger på rundt 80 kroner pr. aksje. Nå er kursen 90,10 svenske kroner, opp over 14 prosent de siste 10 dagene. Dette gir Fredriksen en urealisert gevinst på 400 millioner kroner.