<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fusjon – 80 prosent utbytte til aksjonærene

KMC Properties deler ut 80 prosent av Logistea-aksjene som utbytte.

Publisert 4. juli
Oppdatert 4. juli

KMC Properties har kunngjort at de skal gi utbytte i form av nye aksjer i det svenske selskapet Logistea, ifølge en børsmelding.

KMC vil dele ut ca. 80 prosent av Logistea-aksjene som utbytte. Utbyttebeløpet vil tilsvare 6,3949 kroner pr. aksje, med ex-dato 8. juli.

Selskapet vil også tilby aksjonærene muligheten til å selge opptil 20 prosent av sine Logistea-aksjer tilbake til selskapet, med en total øvre grense på 300 millioner kroner. Store aksjonærer som Bewi Invest, M2 Asset Management og Flugfiskaren har forpliktet seg til å ikke delta i tilbakekjøpet.

Aksjonærene i KMC får to valg: få aksjene på en svensk konto, eller få norske depotbevis, som er en måte å eie utenlandske aksjer på gjennom en norsk konto.

14. juni inngikk KMC og Logistea en avtale om å kombinere virksomhetene sine ved at Logistea kjøper alle operasjonene i KMC Properties gjennom utstedelse av nye aksjer. Etter transaksjonen vil det være omtrent 51 prosent Logistea-aksjonærer og 49 prosent KMC-aksjonærer.

Transaksjonen er forventet å bli fullført rundt 11. juli 2024, med forbehold om nødvendige godkjenninger fra ekstraordinære generalforsamlinger i både Logistea og KMC Properties, samt godkjenning fra obligasjonseiere i KMC Properties.