Nav-sjefen går av

– Et naturlig tidspunkt for meg å overlate ansvaret til en ny direktør, sier Vågeng.

Publisert 31. jan. 2020 kl. 12.35
Oppdatert 31. jan. 2020 klokken 13.56
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 282 ord
FERDIG I AUGUST: Arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng har informert om at hun ønsker å fratre sin stilling fra og med 1. august i 2020.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng har i dag informert arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen om at hun ønsker å fratre sin stilling fra og med 1. august i år.

Det opplyser NAV i en pressemelding fredag. 

– Det er riktig for meg å få avklart dette nå, sier Vågeng. 

Sigrun Vågeng tiltrådte som arbeids- og velferdsdirektør i oktober 2015, og fyller 70 år 29. oktober. 

– Min åremålskontrakt går ut i oktober. Ved å si fra i god tid håper jeg å bidra til forutsigbarhet for virksomheten. Arbeidet med å finne min etterfølger er i gang. Til sommeren har jeg gjort det jeg har sagt jeg skal gjøre i EØS-saken, og direktoratet skal samles i nye lokaler i august. Det er derfor et naturlig tidspunkt for meg å overlate ansvaret til en ny direktør, sier hun.

– Det er en stor jobb som gjenstår for å rydde opp i EØS-saken. Jeg er glad for at Vågeng fortsetter dette arbeidet til over sommeren, opplyser Røe Isaksen i en epost til NTB.

Arbeids- og velferdsdirektoratet (Nav) er i full gang med å rydde opp i de mange sakene som må gjøres om etter at trygdeskandalen ble kjent for offentligheten 28. oktober.

Siden 2012 har Nav tolket en EU-forordning som gir rett til å ta med seg trygdeytelser til andre EØS-land, feil.

Ifølge NTB er minst 78 personer uriktig dømt for trygdesvindel på grunn av dette, og minst 2.400 trygdemottakere har urettmessig fått krav om tilbakebetaling.

– Det er en stor jobb som gjenstår for å rydde opp i EØS-saken. Jeg er glad for at Vågeng fortsetter dette arbeidet til over sommeren, opplyser Røe Isaksen i en epost til NTB.