Uvær skaper store problemer i Nord-Europa

Uværet Ciara skaper store problemer i Nord-Europa og førte søndag til at en rekke fly-, tog- og ferjeavganger måtte innstilles.

TRØBBEL: Uvær førte søndag til innstilte tog, ferjer og fly i Storbritannia. Dette bildet er fra Newhaven sørøst i England. Foto: PA / AP / NTB scanpix

I Storbritannia ble flere titalls flyavganger innstilt, og en rekke togselskaper oppfordret folk til å holde seg hjemme.

I Skottland ble tre mennesker skadd da taket på en pub brøt sammen i kraftige vindkast, og britiske meteorologer melder om vindkast opp mot 36 meter i sekundet.

Det meldes også om oversvømte veier og bygninger, og myndighetene ber folk passe seg for flygende gjenstander.

Venter innstillinger

Tyskland har døpt uværet Sabine og også der frykter myndighetene at fallende trær skal skape store problemer for bil- og togtrafikken.

Jernbaneselskapet Deutsche Bahn har innstilt flere avganger, og ved de travle flyplassene i Frankfurt, Hamburg, Berlin og Köln ventes det også innstillinger utpå ettermiddagen.

Uværet har også rammet Belgia hardt og ved flyplassene i Brussel var 60 avganger innstilt søndag.

– Forsinkelser og innstillinger av fly fra og til Brussel må påregnes, heter det i en kunngjøring fra flyplassen.

I Nederland ble alle fotballkamper innstilt søndag, og flyeselskapet KLM innstilte flere titalls avganger til andre europeiske destinasjoner.

Problemer i Danmark

Danske meteorologer varsler kuling med vindkast opp mot storm og kanskje også orkan søndag ettermiddag og kveld, og også der er tog- og flyavganger kansellert.

SAS har blant annet innstilt fire avganger fra Kastrup til Heathrow søndag.

Veimyndighetene i Danmark advarer også bilister mot å krysse de største bruene, og Øresundsbroen kan bli stengt klokka 14.

Store kjøretøy anbefales ikke å kjøre over Storebæltsbroen søndag ettermiddag og kveld.

Høy vannstand

Svenske meteorologer varsler kraftig regn og vind søndag ettermiddag og kveld, og advarer blant annet mot høy vannstand i Bottenhavet.

Tog- og ferjeavganger er innstilt også i Sverige, og den kraftige vinden ventes å skape store vansker for flytrafikken utover dagen.

(©NTB)