Børsrekord i Europa

KURSHOPP: Det ble kursoppgang for Heineken etter kvartalsrapporten. Foto: NTB scanpix

Det var igjen god stemning på de europeiske aksjebørsene. Onsdag var Frankfurt-børsen opp rundt 0,8 prosent, mens Paris-børsen steg rundt 0,4 prosent. Den paneuropeiske børsindeksen Stoxx600 steg til tidenes høyeste nivå, til 630,90 poeng. '

DAX-indeksen er nå på rekordhøye 13.733 poeng. Det har kommet mye gode makrotall fra Tyskland i det siste. Ergo har Frankfurt-børsen vært et godt sted å være for investorer på de dagene som ikke virusfrykten herjet.  Med lavere smitterate, ser virusfrykten ut til å slippe taket i finansmarkedene. 

Heineken, som er verdens nest største ølprodusent, steg rundt 5 prosent på børsen etter å ha rapportert tall for fjerde kvartal. Tallene var omtrent som ventet, ifølge CNBC. Selskapets langvarige toppsjef, Jean-Francois van Boxmeer, kunngjorde samtidig at han går av til sommeren.

Den nederlandske banken ABN Amro falt rundt 6 prosent etter sin kvartalsrapport. Banken fikk et nettoresultat på 316 millioner euro. Ifølge Reuters hadde analytikerne i forkant ventet et resultat på 429 millioner euro. 

CHRISTER TEIGEN