Tidligere statsråd orienterte statsministeren om at han var frimurer

Tidligere olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp) opplyser til NRK at han orienterte Statsministerens kontor om at han var frimurer.

FRIMURER: Tidligere olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg skal ha orientert Statsministerens kontor om at han var frimurer. Foto: NTB Scanpix

Onsdag bekreftet fiskeriminister Geir-Inge Sivertsen (H) at han har meldt seg ut av Frimurerlosjen etter råd fra statsminister Erna Solberg.

Tidligere olje- og energiminister Freiberg opplyser at også han er medlem i Frimurerlosjen og at han også var det da han var statsråd.

– Jeg kan bekrefte at jeg orienterte om mitt medlemskap i den Norske Frimurerlosje da jeg ble statssekretær i Olje- og energidepartementet i 2015 og bekreftet de samme opplysninger da jeg ble statsråd i 2018. De samtaler som fant sted ved utnevnelsen som statssekretær og statsråd med mine overordnede har jeg ingen kommentarer til, skriver Freiberg til NRK.