<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

150 politiansatte i karantene

Fire politiansatte er smittet og 150 totalt er berørt av koronaviruset. Politidirektør Benedicte Bjørnland understreker likevel at beredskapen er sikret.

    Publisert 11. mars 2020 kl. 14.59
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 229 ord
    Politidirektoratet: – Politiet er lite berørt av koronaviruset
    Fire politiansatte er smittet og 150 totalt er berørt av koronaviruset. Politidirektør Benedicte Bjørnland understreker likevel at beredskapen er sikret. Foto: NTB Scanpix

    – Vi opprettholder beredskap og daglig drift slik situasjonen er nå, og vi er lite berørt slik det er nå, sier politidirektør Benedicte Bjørnland til NTB.

    Onsdag ettermiddag orienterte hun pressen om politiets beredskapssituasjon i forbindelse med utbruddet av koronaviruset

    150 i karantene

    Hun bekrefter likevel at politiet har ansatte som er påvist smittet og ansatte som er i karantene og må være hjemme.

    – Det er 150 som totalt sett er berørt. Det siste tallet jeg hørt, var at det var fire som var smittet. Nærmere i detalj enn det, går vi ikke, sier Bjørnland.

    TV 2 skrev onsdag at en ansatt i Politiets Helikoptertjeneste, som tilhører Oslo politidistrikt, er smittet, og at flere ansatte er satt i karantene.

    Bjørnland: Vi er forberedt

    Politidirektøren understreker at politiet gjør sårbarhetsanalyser og løpende vurderinger. Som følge av dette har de blant annet avlyst kurs, møter, reisevirksomhet og trening som ikke er strengt nødvendig.

    – Vi er forberedt på at situasjonen kan endre seg, og vi følger nøye med, sier Bjørnland.

    Hun er samtidig klar på at de tar viruset på alvor.

    – Situasjonen for nasjonen Norge er alvorlig. Vi som en viktig samfunnsaktør er berørt av dette og opptatt av at vi skal kunne utføre våre oppgaver også i en situasjon hvor langt flere av våre ansatte er smitte og fraværende fra jobb, sier politidirektøren.