<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Siv Jensen: – La folket dra på hytta

Frp-leder Siv Jensen ber regjeringen vurdere mer fleksibilitet i tirsdagens oppdaterte coronatiltak. Hun trekker blant annet fram hytteforbudet.

Publisert 23. mars 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 153 ord
Siv Jensen vil oppheve enkelte forbud for å gjøre det enklere å forhindre smitte. Foto: NTB Scanpix

– For noen bransjer, næringer eller familier kan det være forhold som gjør at en tilpasset tilnærming vil fungere bedre, samtidig som vi ivaretar smittevern, skriver Jensen i en uttalelse til NTB.

Hun skriver videre at det ikke bare må tas hensyn til smittefaren, men også konsekvensene for folks økonomi, arbeidsplasser og næringslivet.

– I prosessen med å kurere corona risikerer vi å skape en enda større sykdom for hele landet med stor arbeidsledighet og svært dårlig økonomi.

Hun ønsker også mer fleksibilitet for hytteeiere.

– Vi registrerer at dette ikke er innført etter råd om smittevernhensyn fra Folkehelseinstituttet, skriver Jensen.

Hun trekker fram at det er store forskjeller når det gjelder hvor tett hyttene ligger og sier det kan være lettere å holde avstand på hytta enn i byen.

– Erfaringene fra eksempelvis Oslo i helgen viser jo at folk ikke holder tilstrekkelig avstand til hverandre når de går tur langs Akerselva, i marka eller på Aker Brygge.

(©NTB)