Trondheim, Tromsø og Drammen skal teste ut Smittestopp-appen

Trondheim, Tromsø og Drammen er plukket ut til å teste ut hvordan den nye appen Smittestopp fungerer. Testingen begynner mandag.

SMITTESTOPP: De første ukene Smittestopp-appen er i drift, vil appen først og fremst samle informasjon om brukernes bevegelser. ​​​ Foto: NTB Scanpix
Nyheter

De tre kommunene har inngått samarbeid med Folkehelseinstituttet om å være testkommuner. Fra før var det kjent at Drammen er først ut, og onsdag ble det kunngjort at det er gjort avtalte også med Trondheim og Tromsø.

De første ukene Smittestopp-appen er i drift, vil appen først og fremst samle informasjon om brukernes bevegelser. ​​​Appen har også en varslingsfunksjon som skal testes ut i de tre utvalgte kommunene. Varslingsløsningen vil produsere en oversikt over antall smittede og antall nærkontakter knyttet til hver smittet.

Når appen etter hvert er i normal bruk vil løsningen bli automatisert, og SMS-varsler sendes ut uten at det er noen manuell prosess eller vurdering før varslene sendes ut.