<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Innovasjon Norge opprettet ny stilling til Tybring-Gjedde

I januar forlot Ingvil Smines Tybring-Gjedde regjeringen og gikk tilbake til Innovasjon Norge, som opprettet en ny stilling rettet mot hennes gamle departement.

Publisert 23. apr. 2020
Oppdatert 23. apr. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord
TIDLIGERE SAMFUNNSSIKKERHETSMINISTER: Ingvil Smines Tybring-Gjedde. Foto: NTB Scanpix

Den tidligere samfunnssikkerhetsministeren gikk sammen med Frp ut av regjeringen 24. januar. Hennes gamle jobb i Innovasjon Norge som hun fikk permisjon fra i 2015, fantes ikke lenger.

Det statlige selskapet opprettet derfor en ny stilling med høyere lønn og som dessuten var rettet mot hennes gamle departement, skriver Dagens Næringsliv.

Administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norges sier til avisen at ansatte som kommer tilbake, søker ledige stillinger etter hvert som de dukker opp. Han bekrefter at stillingen er en midlertidig konstruksjon.

– Ja, det er riktig. Oppgavene er relevante for Innovasjon Norge og passer bakgrunnen hennes.

Tybring-Gjedde ønsker ikke å kommentere saken og viser til at «mine kommentarer er gitt til Karantenenemnda».

Karantenenemnda har bestemt at hun ilegges saksforbud i ett år fra 24. januar i sin nye jobb som spesialrådgiver. Et saksforbud er et forbud mot å involvere seg i bestemte saker eller saksområder.

(©NTB)