Norge får lederrolle i internasjonal coronakonferanse

Statsminister Erna Solberg sier at Norge er bedt om å lede en konferanse for å samle penger til vaksineutvikling, diagnostisering og behandling av covid-19.

Statsminister Erna Solberg sier at Norge skal lede en internasjonal konferanse om coronaviruset. Foto: NTB Scanpix
Nyheter

– Jeg er glad for at Europakommisjonen og G20-landene nå tar initiativ til en stor internasjonal konferanse for å samle støtte til vaksineutvikling, diagnostisering og behandling av covid-19, sa statsminister Erna Solberg (H) under den daglige pressekonferansen om coronasituasjonen fredag.

I en pressemelding skriver Statsministerens kontor at Europakommisjonens president Ursula von der Leyen har tatt initiativ i G20-kretsen til en virtuell giverlandskonferanse som skal samle politisk og økonomisk støtte til å bekjempe corona-pandemien.

– Coronavirus Global Response Summit arrangeres den 4. mai, og statsminister Erna Solberg vil være med å lede dette initiativet, skriver Statsministerens kontor.

– Med vårt lange engasjement i globale helsespørsmål er det naturlig at Norge stiller opp når vi blir bedt om å være med på og lede en slik konferanse, sa Solberg under pressekonferansen fredag.

Statsministerens kontor skriver at Norge i forbindelse med konferansen spesielt vil vektlegge arbeidet med vaksineutvikling og distribusjon gjennom vaksinealliansene CEPI og GAVI, men også bidra til å samle internasjonal støtte for samarbeid for å utvikle bedre behandling og testing.

(©NTB)