Nav har mottatt over 100 tips om trygdejuks

Nav har fra 12. mars fått inn 130 tips om bedrifter som har permittert de ansatte, men som fortsetter å gi dem oppdrag.

TRYGDEJUKS: Nav mottar mange tips om folk som jukser seg til trygd. Foto: NTB Scanpix
Nyheter

Det er Frifagbevegelse som skriver om det høye antallet med tips om trygdejuks etter at coronaviruset sendte svært mange arbeidstakere ut i permisjon.

110 av tipsene gjelder virksomheter som har permittert de ansatte, mens 20 av tipsene gjelder enkeltpersoner som er permittert, men som fortsetter å jobbe. Ifølge nettstedet gjelder flest tips varehandel (27) og bygg og anlegg (25).

– Hvis tipsene stemmer, er det svært alvorlig. Vi kommer naturligvis til å være årvåkne for denne typen misbruk. Vi kan følge opp dette både gjennom det ordinære kontrollarbeidet i Nav og gjennom stedlige kontroller, opplyser direktør i Nav kontroll, Ole Johan Heir, til Frifagbevegelse.

Han påpeker at tips bare er en indikasjon på mulig trygdesvindel, men at alle tips vurderes.

(©NTB)