– Kun Trump kan slå Trump

– Vi kommer til å rigge om mye av virksomhetene hvis Trump blir gjenvalgt, sier investor Johan Brand.

Klart seg bra: – To tredeler av porteføljen har levert under coronakrisen, sier investor Johan Brand. Foto: Ivan Kverme
Nyheter

De fleste må feriere i Norge i år. Hvor går turen? 

Turen går langs norskekysten i en seilbåt. Vær og vind bestemmer hvor vi skal - og hvem vi møter.

Nicolai Tangen er den nye sjefen for Oljefondet. Var ansettelsen riktig, og hvor lenge tror du han blir sittende? 

Før man begynte å grave i Tangens bakgrunn virket ansettelsen som skup. Han har ridd stormen til nå,  og hvis han klarer å komme seg igjennom håper jeg han sitter lenge. 

Hvem er din yndlingspolitiker? 

Politikerne i The Simpsons må være favoritten. Jeg er en del av simpsonsgenerasjonen og humoren deres er udødelig. Spesielt synes jeg den morsomste karakteren er Mayor Quimbey, eller Joseph «Joe» Fitzpatrick Fitzgerald Fitzsimmons Fitzhenr The Edge Quimby jr. som han egentlig heter.

Blir Solberg-regjeringen gjenvalgt i 2021? 

Alle tallene sier at Solberg ikke blir gjenvalgt, men tidene har endret seg og alt kan skje. 

Hvordan har du personlig, ditt selskap eller din arbeidsgiver tapt eller vunnet på coronakrisen? 

Mine selskap som satser på hav, læring og helse hatt en enorm oppsving. To tredeler av porteføljen har levert, og Kahoot! har gjort det spesielt bra. Det har vist at vi som partner er godt rigget for kriser. 

Raymond Johansen og Ap vil stoppe den nye E18 vestover fra Oslo til Asker. Fornuftig eller misforstått miljøgevinst?

Jeg kan ikke nok om saken, men som ikke kvalifisert fremstår forslaget som populistisk. Det virker som det er ment for å  trekke grønne velgere, uten at det nødvendigvis er en reell miljøgevinst.

Høyre vil beskatte boliger med en verdi over 15 millioner kroner hardere, for at eierne skal bruke mer penger på investeringer. Er det smart?

Jeg mener det er et godt forslag hvis man får en vriding av investeringer i bolig til investeringer i arbeidende kapital. 

 DDE-vokalist Bjarne Brøndbo inviterte til DDE-demonstrasjon fordi han ikke fikk spille konsert. Hva synes du om de norske coronatiltakene? 

Noen kan mene at det er en gevinst i seg selv at DDE ikke fikk spille. Når det er sagt mener jeg krisen og tiltakene derav har vist norsk sosialdisiplin på sitt beste. Sosial distansering har fungert godt i Norge, mens land som USA og Storbritannia ikke har hatt ønsket effekt. Dette mener jeg viser forskjellen i kultur og er spesielt interessant ut ifra et adferdsperspektiv.

Tror du noen slår Donald Trump i høstens presidentvalg i USA – hvordan skal noen i så fall klare å vinne? 

Kun Trump kan slå Trump. Nå ser det ut som han ødelegger en del for seg selv, men jeg mener det fortsatt er enorm usikkerhet om hvem som blir USAs neste president. Skulle Trump ende opp med fire nye år, kommer vi til å rigge om mye av virksomheten. Se for deg en supermakt med en president som ikke trenger å bekymre seg for gjenvalg, men kun bryr seg om å mate sitt uendelige ego. 

Hva er din favorittvin som du serverer gode venner i sommer? Hva koster den?

Min favorittvin må være Riesling Geil fra 2017 årgangen.  Den koster rundt 300,- og serveres med reker på seilbåten i sommer.

johan brand
Nyheter