Konsernsjef i Hoist Finance: – Fullstendig misforstått miljøgevinst

Den greske statsministeren Kyriakos Mitsotakis er Klaus-Anders Nysteens favoritt. – Han har håndtert flyktningkrisen, coronakrisen og økonomien overraskende bra.

INGEN VALGEFFEKT: – Mye av regjeringens prestasjoner under coronakrisen kommer til å være glemt ved neste valg, sier konsernsjef i Hoist Finance og styreleder i Bank Norwegian Klaus-Anders Nysteen. Foto: Eivind Yggeseth
Nyheter

De fleste må feriere i Norge i år. Hvor går turen? 

Turen går til Skåtøy utenfor Kragerø, en real skjærgårdsferie. Ikke minst er årets ambisjon å lære seg å seile Kragerøterne.

Hvem er din yndlingspolitiker? Hvorfor?

I krisetider vil nok mange si Erna. Fordi jeg leder et europeisk selskap har jeg et godt øye for den greske statsministeren, Kyriakos Mitsotakis. Han har håndtert flyktningekrisen, coronakrisen, økonomien, samt politisk press fra mange kanter, og klart seg overraskende bra. 

Blir Solberg-regjeringen gjenvalgt i 2021? Gi en begrunnelse.

Jeg er medlem av Høyre og krysser selvfølgelig fingrene. Mye av regjeringens prestasjoner under coronakrisen kommer til å være glemt ved neste valg.  Hvis økonomien derimot går bedre enn de fleste forventet og  arbeidsløsheten faller hurtig, kan vi definitivt ende opp med en tredje periode for Solberg. 

Hvordan har du personlig, ditt selskap eller din arbeidsgiver tapt eller vunnet på coronakrisen?

Vi hjelper kunder med å betjene gjeld, og som konsekvens av dette er vi eksponert mot økonomiske nedgangstider. Til tross for dette har vi kun endt opp med rundt 10 prosent omsetningstap. 

Porsche Taycan til rundt en million kroner selger svært godt. Hvilke elbiler har du, og synes du elbilfordelene skal opprettholdes? 

Jeg har hatt to Teslaer og er strålende fornøyd. Elbilfordelene synes jeg burde videreføres, men trappes ned noe. 

Raymond Johansen og Ap vil stoppe den nye E18 vestover fra Oslo til Asker. Fornuftig eller misforstått miljøgevinst? 

Det er en fullstendig misforstått miljøgevinst. Vi er helt avhengig av et godt kollektivtilbud, som gjør det enkelt og praktisk å komme seg fra A til B. Det har vi ikke i dag, og jeg mener det er på tide at man ser på nye løsninger for å takle den gryende urbaniseringen. Man må tenke større og mer fremtidsrettet og ikke minst se på dette i et eiendomsutviklingsperspektiv.

Høyre vil beskatte boliger med en verdi over 15 millioner kroner hardere, for at eierne skal bruke mer penger på investeringer. Er det smart? 

Høyere skatt er i utgangspunktet en dårlig idé når skattetrykket allerede er høyt. Når det gjelder investeringer er jeg glad flere private har fått øynene opp for aksjemarkedet. Det er virkelig et sted å følge med på, og aksjer er en god investering. Flere investorer i markedet er sunt. 

DDE-vokalist Bjarne Brøndbo inviterte til DDE-demonstrasjon fordi han ikke fikk spille konsert. Hva synes du om de norske coronatiltakene? 

Jeg synes tiltakene har fungert utrolig bra - all honnør til norske myndigheter. I utgangspunktet trodde jeg at den svenske modellen var bedre, men når man ser på tallene nå, er det klart at Norge har taklet krisen godt.

Tror du noen slår Donald Trump i høstens presidentvalg i USA – hvordan skal noen i så fall klare å vinne?

Det er vanskelig å spå, men jeg håper på Biden sammen med en kul, og handlekraftig dame som visepresident. 

Hva er din favorittvin som du serverer gode venner i sommer? Hva koster den?

Generelt sett er jeg veldig glad i hvitvin fra Bordeaux. I sommer anbefaler jeg Antinori Bramìto della Sala Chardonnay fra Umbria til den overkommelige prisen på 209 kr per flaske. 

klaus-anders nysteen
hoist finance
Nyheter