– Alle ansatte har fått bonus

I fjor økte Apeland omsetningen med 11,8 prosent og alle ansatte fikk bonus. PR-selskapet har fått nye kunder i 2020, men sjef tror ikke på vekst i år. 

Ole Christian Apeland er optimistisk etter coronautbruddet.  Foto: Apeland
Nyheter

Apeland gir råd innen kommunikasjon og omdømmebygging. Selskapet ble etablert i 1988 av Ole Christian Apeland, som også er daglig leder. I fjor nådde de en omsetning på 36,1 millioner kroner, mot 32,3 millioner året før. Overskuddet ble på 4,3 millioner, en økning på 34 prosent på ett år. 

– Det har gått ut et par millioner kroner i bonus før det. Alle ansatte har fått bonus. 2019 var et fint år, sier Apeland.

Mer analyse og strategi

Apeland forklarer suksessen fra fjoråret slik:

– Vi har opplevd økt behov for analyse og strategi. Folk skjønner at det er viktig å jobbe grundig med disse områdene for å lykkes, sier han. 

– Om folk vil øke markedsandelen og se effekt, er de nødt til å jobbe med strategi og analyse. Man kan ikke bare finne på noe «jalla» og legge det ut på Facebook. 

Selskapet produserer en podcast som heter «Lederliv». Apeland påstår at det er den podcasten om ledelse som har flest lyttere i Norge.  

De har holdt på med podcast i fem-seks år, og har nå begynt å lage podcaster for kunder.  

Tror ikke på vekst i 2020

Apeland er optimistisk etter coronautbruddet, men tror ikke på vekst før i 2021. 

– 2020 har vært bra så langt bra. Ikke like bra som 2019, men bra. Vi har akkurat lyst ut stillinger og ansatt et par nye medarbeidere, sier han. 

Etter uroen de første ukene, har han kost seg i coronatiden.

– Det har vært kjempegøy å se hvor mye vi får til digitalt. Vi har også fått nye kunder i år.

Apeland 2019

(Mill. kr)20192018
Driftsinntekter36,132,3
Driftsresultat5,54,1
Resultat før skatt5,54,1
Årsresultat4,33,2

Eiere: Ole Christian Apeland og medarbeidere. 

apeland
Nyheter